Identiteitsbewijs kind (niet Belgen)

Omschrijving

Voor reizen naar het buitenland moeten kinderen tot 12 jaar in het bezit zijn van een identiteitsbewijs (niet Belgen) of een Kids-ID (Belgen).
Hierdoor is een snelle identificatie van het kind mogelijk, zowel binnen als buiten Belgiƫ.

Het document vermeldt naast de identiteitsgegevens ook de naam, het adres en het telefoonnummer van een contactpersoon die kan verwittigd worden in geval van nood.

Het identiteitsbewijs is 2 jaar geldig of tot het kind 12 jaar wordt. De geldigheidsduur van het identiteitsbewijs van kinderen van vreemde nationaliteit mag de verblijfsvergunning van de wettelijke vertegenwoordiger niet overschrijden.

Het identiteitsbewijs moet bij iedere adreswijziging worden vernieuwd.
Controleer hier welke landen het identiteitsbewijs aanvaarden als geldig reisdocument.

Voorwaarden

Voor niet-Belgische kinderen van 0 tot 12 jaar die ingeschreven zijn in de bevolkingsregisters. (Voor Belgische kinderen moet er een elektronisch identiteitsbewijs (Kids-ID) worden aangevraagd).

Procedure

  • Kom als ouder (of persoon die het ouderlijk gezag uitvoert) samen met het kind naar de dienst burgerzaken in het gemeentehuis.

  • Het identiteitsbewijs wordt onmiddellijk afgeleverd.

Wat meebrengen

  • Recente pasfoto (kwaliteitseisen pasfoto) van het kind

  • Telefoonnummers van personen die in geval van nood kunnen verwittigd worden

Echtgescheiden of gescheiden levende ouders moeten een kopie van het vonnis van het hoederecht voorleggen.
Als de persoon die zich aanbiedt, niet over het hoederecht beschikt, moet hij/zij in het bezit zijn van een ondertekende toestemming van de persoon die wel over dit hoederecht beschikt.

Bedrag

Gratis

Contact