Subsidie voor een regenwaterput

Inhoud

Wanneer je in onze gemeente een woning bouwt of verbouwt, ben je verplicht een regenwaterinstallatie te plaatsen voor de opvang en het hergebruik van regenwater. Voor de plaatsing van een regenwaterinstallatie, met verplichte aansluiting van een wasmachine en/of een toilet, kun je van de gemeente een subsidie krijgen.

 

Voorwaarden

Aan welke voorwaarden een regenwaterinstallatie moet voldoen, is bij gewestelijke verordening bepaald. Deze voorwaarden worden uitdrukkelijk in elke stedenbouwkundige vergunning opgenomen. Ook onze drinkwaterleverancier PIDPA legt aan regenwaterinstallaties een aantal technische voorwaarden op, om te vermijden dat het drinkwaternet zou worden gecontamineerd.

 

Procedure

De subsidie vraag je aan op de gemeentelijke milieudienst, aan de hand van een formulier dat je in het gemeentehuis kan afhalen, of hier downloaden. De drinkwatermaatschappij PIDPA controleert na de plaatsing iedere regenwaterinstallatie waarvoor een subsidie wordt aangevraagd. Zij rekent voor deze keuring 121,90 euro (incl. 6 % BTW) aan, te betalen door de aanvrager.

 

Wat meebrengen

Het ingevulde aanvraagformulier, samen met een detailplan op schaal (zie aanvraagformulier).

 

Bedrag

Het subsidiebedrag bedraagt 300 euro.

 

Website

www.pidpa.be

Contact

 • Dienst ruimtelijke ordening
  Baron van Ertbornstraat 1
  2630 Aartselaar
  T 03 870 16 23
  F 03 870 16 29
  E info@aartselaar.be
 • Milieudienst
  Baron van Ertbornstraat 1
  2630 Aartselaar
  T 03 870 16 25
  E milieu@aartselaar.be