Verkeershinder / Wegenwerken

 • Wijziging verkeerscirculatie aan Cade, Parochiale Kleuterschool & CC 't Aambeeld.

  28 oktober 2015

  Vanaf 9 november verandert de verkeerscirculatie rond Cade, de Parochiale Kleuterschool & CC't Aambeeld in het centrum van de gemeente. Dit is een proefopstelling die tot december duurt met als doel een veiligere schoolomgeving te creëren.

  meer
 • Aanpassingen verkeerscirculatie Kontich

  29 oktober 2015

  Vanaf zaterdag 31 oktober zal Kontich aanpassingen doorvoeren aan het circulatieplan VIVO, wat staat voor ‘Veilig In, Vlot Omheen’. Bedoeling van het plan is enerzijds de...

  meer
 • Werken kruispunt Dijkstraat – Baron van Ertbornstraat

  26 oktober 2015

  Maandag 2/11 wordt er gestart met de aanleg van nutsleidingen op het kruispunt Dijkstraat – Baron van Ertbornstraat – Kontichsesteenweg. De werken gebeuren in verschillende fases.

  meer
 • Vier weken lang herstellingswerken in Rupeltunnel (A12) in Boom

  23 oktober 2015

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert van maandag 2 tot en met zaterdag 28 november 2015 herstellingswerken uit in de Rupeltunnel (A12) in Boom. De werken gebeuren enkel ’s avonds en ’s nachts om de hinder voor het verkeer te beperken. De eerste twee weken is de tunnel ’s nachts afgesloten richting Antwerpen, de weken nadien is de tunnel ’s nachts afgesloten richting Brussel. Het verkeer volgt plaatselijk een omleiding. Overdag blijft de tunnel steeds open in beide richtingen.

  meer
 • Werken Koekoekstraat en Peter Benoitlaan

  23 september 2015

  Van maandag 28/9 t.e.m. woensdag 30/9 zijn er wegenwerken in de Koekoekstraat en de Peter Benoitlaan. In opdracht van Pidpa wordt de bodem gesaneerd en de duiker vervangen/ De straten zijn...

  meer
 • Hinder bij zomerevenementen

  17 augustus 2015

  Ook in augustus vinden er een aantal evenementen plaats op openbaar domein. Dit betekent dat er verkeersvrije straten zijn en parkeerverboden gelden in sommige straten in het centrum. Woon je in het centrum van Aartselaar, verplaats dan tijdig je wagen om ongemakken te vermijden.

  meer
 • Woensdag 19/8: Omleiding Adriaan Sanderslei

  17 augustus 2015

  Woensdag 19/8 wordt in de Adriaan Sanderslei 18 een nieuwe regen- en septische put geplaatst en geleverd. Hiervoor wordt de rijbaan tussen 14 en 18 uur volledig afgesloten. Een omleiding is voorzien.

  meer
 • Graafwerken Eandis in Felix Timmermanslaan en Stijn Streuvelslaan

  17 augustus 2015

  Van donderdag 20/8 tot maandag 7/9 voert Eandis graafwerken uit in de Felix Timmermanslaan en Stijn Streuvelslaan. De graafwerken in het voetpad veroorzaken weinig hinder.

  meer
 • Werken in Pierstraat, omleiding via Langlaarsteenweg en Reetsesteenweg

  14 augustus 2015

  Dinsdag 18 augustus voert de gemeente Rumst werken uit in de Pierstraat. In het deel van de Pierstraat dat bij Rumst hoort, worden de slechte stukken asfalt vernieuwd tussen de A12 en de voormalige Delitraiteur. Hierdoor is de Pierstraat tijdelijk enkelrichting naar de A12 toe.

  Het verkeer dat naar Aartselaar moet, wordt omgeleid via de Langlaarsteenweg en de Reetsesteenweg.

  meer
 • Verkeershinder Steenwinkelstraat te Schelle

  11 augustus 2015

  In samenwerking met de gemeente Schelle realiseert IGEAN dienstverlening een nieuwe verkaveling aan de Kwadenhoekweg met 19 loten voor halfopen en gesloten bebouwing.

  De wegenwerken starten op 4 augustus. De aannemer zal eerst de riolerings- en grondwerken uitvoeren. Aansluitend wordt de wegbedding en –verharding aangelegd. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het einde van de werken voorzien voor oktober 2015.

   

  Verkeershinder Steenwinkelstraat van 18 tot en met 25 augustus

  De riolering van de Kwadenhoekweg wordt aangesloten op de riolering van de Steenwinkelstraat. Hiervoor wordt de Steenwinkelstraat vanaf 18 augustus tot en met 25 augustus afgesloten voor doorgaand verkeer. De dagen dat de doorgang wordt afgesloten zal eveneens aangekondigd worden op de signalisatieborden in de Steenwinkelstraat.

  Wegomleiding is voorzien : zie bijlage

  meer
 • Werken rioolaansluiting Antoon Van Brabantstraat en Kleistraat

  05 augustus 2015

  Pidpa werkt tussen maandag 24/8 en vrijdag 4/9 aan de rioolaansluiting in:

  -        de Antoon Van Brabantstraat ter hoogte van huisnummer 8

  -        de Kleistraat ter hoogte van huisnummer 223.

  meer
 • Hinder Solhofdreef tussen vrijdag 7/8 en vrijdag 21/8

  05 augustus 2015

  Voor de bouw van een nieuwe woning in de Solhofdreef 76 worden tussen vrijdag 7/8 en vrijdag 21/8 prefab betonconstructies aangeleverd. Vier maal vindt er in deze periode een levering plaats. De levering neemt telkens een halve dag in beslag. Eén vrachtauto met telescopische kraan wordt hiervoor op de rijbaan geplaatst. Personenauto’s hebben nog een vrije doorgang van +/- 2,50 meter op de rijbaan.

  meer
 • Woensdag 12/8: werken Cleydaellaan

  05 augustus 2015

  Op woensdag 12/8 voert Infrax leidingswerken uit in de Cleydaellaan ter hoogte van huisnummer 6. Eén rijstrook wordt afgesloten, waardoor er slechts alternerend verkeer mogelijk is.

  meer
 • Grote werf E19: vanaf 16 juli bijkomende hinder richting Brussel

  16 juli 2015

  Sinds maandag 13 juli voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) grote onderhoudswerken op de E19 tussen Antwerpen en Brussel ter hoogte van Mechelen. Over een afstand van zo’n 8 kilometer wordt het wegdek richting Antwerpen volledig vernieuwd. De werken verlopen volgens schema en in de nacht van donderdag 16 juli op vrijdag 17 juli wordt gradueel gestart met de tweede en langste fase van de werken. Vanaf 20 juli gaat fase 2 volledig van kracht en zal het verkeer de meeste hinder ondervinden. Het rijdt dan in beide richtingen over twee versmalde rijstroken op één zijde van de snelweg.

  meer
 • Nieuwe gewestweg ‘de Banaan’ gaat vrijdag 17 juli open

  15 juli 2015

  De langverwachte verbinding tussen de industriezone Krekelenberg en de A12, in de volksmond ‘de Banaan’ genoemd, is bijna klaar. Na meer dan 2 jaar werken wordt op vrijdag 17 juli de gloednieuwe ontsluitingsweg opengesteld voor het verkeer. De nieuwe verbinding tussen het industrieterrein van Niel en de A12 moet zorgen voor een betere leefbaarheid en meer veiligheid in de omliggende woonstraten van Boom, Rumst en Niel. Daarnaast zal ook het doorgaand verkeer nu vlotter kunnen doorrijden. In de zomer wordt het Rupelpark afgewerkt en later dit jaar worden de beplantingen afgerond.

  meer
 • Hinder door werken Kontichsesteenweg vanaf 14 juli

  13 juli 2015

  Van disndag 14 juli tot en met vrijdag 17 juli worden er werken uitgevoerd aan de Kontichsesteenweg ter hoogte van Aldi. Dit brengt enige hinder met zich mee.

  meer
 • Midden juli grote onderhoudswerken op E19 in Mechelen

  01 juli 2015

  Midden juli start Agentschap Wegen en Verkeer met grote onderhoudswerken op de E19 in Mechelen. Verkeer tussen Brussel en Antwerpen rijdt tijdens de werken best via de A12.

  meer
 • Gewijzigde verkeerssituatie tijdens evenementen

  30 juni 2015

  Het is zomer, en dat betekent ook dit jaar weer een aantal evenementen op openbaar domein. Dit wil zeggen verkeersvrije straten en parkeerverboden in sommige straten in het centrum.
  Door de gewijzigde verkeerssituatie is het mogelijk dat je tijdelijk met de wagen de straat niet in of uit kan. Wij verontschuldigen ons voor dit tijdelijk ongemak. Hebt je een garage of oprit? Plaats de wagen dan tijdig in een vrije straat om ongemakken te vermijden.

  meer
 • Rioleringswerken Boomsesteenweg ter hoogte van nr. 21

  29 mei 2015

  Van 1/6 tot en met 5/6 wordt er gewerkt aan de riolering op de Boomsesteenweg ter hoogte van huisnummer 21.

  Enkel de busstrook wordt afgesloten. Fietsers worden gevraagd af te stappen.

  meer
 • Dinsdag 19/5 sterke hinder: Cleydaellaan en Groenenhoek

  13 mei 2015

  Dinsdag 19 mei wordt het pompstation van Aquafin geruimd. Dit zorgt voor sterke hinder in de Cleydaellaan en Groenenhoek tussen 10 en 12 uur. Er is dan alternerend verkeer.

   

  meer
 • Wijziging verkeerssituatie centrum Reet

  07 mei 2015

  Van maandag 11 mei tot woensdag 10 juni wijzigt de verkeerssituatie tijdelijk in het centrum van Reet. Gedurende deze periode is er een proefopstelling in de omgeving van het Koningin Astridplein.

  meer
 • Verkeershinder Matenstraat te Niel van 4 tot 19 mei

  05 mei 2015

  Door kabel- en sleufwerken in opdracht van Eandis is er tussen 4/5 en 19/5 sterke hinder in de Matenstraat in Niel (verbindingsstuk naar de Tuinlei). Er geldt een voorrangsregeling.

  meer
 • Omleiding voor wie naar Kontich wil via Kontichsesteenweg

  15 april 2015

  De gemeente Kontich voert werken uit in de Groeningenlei. Hierdoor is de rijbaan van de Groeningenlei afgesloten voor verkeer komende van Aartselaar. Wie van Aartselaar naar Kontich wil, moet de omleiding volgen via de Dijckstraat of de Oever

  De werken duren tot dinsdag 5 mei.

  meer
 • Werken Aquafin

  24 maart 2015

  Op dinsdag 31 maart tussen 10 en 12 uur zal men een controle uitvoeren van het pompstation en de pompkelder in opdracht van Aquafin.

  Hierdoor zal er sterke hinder (rijbaanversmalling) zijn ter hoogte van de Cleydaellaan - Groenenhoek.

  meer
 • Hinder werken H. De Braekeleerlaan 16/3 tot 20/3

  09 maart 2015

  Van 16 tot 20 maart zal er in de H. De Braekeleerlaan ter hoogte van nummer 72 een lichte rijbaanversmalling zijn door herstellingswerken aan de kabel.

  meer
 • Werken Baron Van Ertbornstraat en Barones Ludwina De Borrekenslaan: planning 16/2 tot 13/3/15

  16 februari 2015

  De werken in de Baron Van Ertbornstraat en de Barones Ludwina De Borrekenslaan gaan een nieuwe fase in. Hieronder vind je de volledige planning:

  meer
 • Centrum onderbroken door Kleine Kermis ATA Zomerhappening

  19 juni 2015

  Van vrijdag 19 tot zondag 21 juni staat de Kleine Kermis opgesteld in Aartselaar. Hierdoor is het centrum onderbroken op het Laar (tussen de kerk en de Hoevelei). Op zaterdag is het bovendien ATA Zomerhappening, waardoor ook de Kapellestraat tussen Stijn Streuvelslaan en het Laar verkeersvrij is.

  meer
 • Aanleg nutsleidingen van 25/5 tot 5/6

  29 mei 2015

  Van 25/5 tot 5/6 zullen er nutsleidingen worden aangelegd in de Ysselaerlaan.

  Door de werken zal er een rijbaanversmalling zijn met een voorrangsregeling.

  De werken worden uitgevoerd in opdracht van Pidpa. Voor meer info: 0800 90 300

  meer
 • Het omvormen van parkeerstroken naar vrije busbanen op N177

  23 september 2014

  Van 25 september tot en met 26 september vinden er op de N177 wegenwerken plaats op initiatief van AWV. Hierbij worden de parkeerstroken omgevormd tot vrije busbanen.

  meer
 • Aanleg nutsleidingen van 27/4 tot 19/6

  24 april 2015

  Vanaf 27/4 tot en met 19/6 zal er een rijbaanversmalling zijn ter hoogte van de werfzone in de Jan Blocxlaan, Emiel Hullebroecklaan en Jef Van Hooflaan. Er worden nutsleidingen aangebracht. Voor meer info kan u kan u contact opnemen met de verantwoordelijke van Infrax ter plaatse of bellen naar het infonummer 078 35 30 20.

  meer
 • Hinder werken Langlaarsteenweg 9/3 tot 13/3

  09 maart 2015

  Van 9 tot 13 maart zal er ter hoogte van de Langlaarsteenweg 15 een rijbaanversmalling zijn door dakwerken.

  meer
 • Wegenwerken Baron Van Ertbornstraat verlengd tot 20/2/15

  06 februari 2015

  Tot vrijdag 20 februari zijn er nog wegenwerken in de Baron Van Ertbornstraat vanaf huisnummer 63 tot aan het kruispunt met de Kleistraat. Omwille van de weersomstandigheden worden de werken verlengd. De werken worden uitgevoerd in twee fasen. Momenteel is de eerste fase bezig. Zodra die afgerond is, start fase II. De huidige omleidingen blijven voorzien.

  meer