Aartselaar haalt subsidies binnen voor haar schoolomgevingen

Opgemaakt op 07/08/2019

Recent verscheen in de media dat Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) subsidies gaf om schoolomgevingen verkeersveiliger te maken. Van de voorziene tien miljoen euro werd echter maar een deel uitgegeven, omdat slechts 14 Vlaamse gemeenten een dossier indienden. Eén van die 14 gemeenten is Aartselaar. In totaal wist het gemeentebestuur voor 9.075 euro Vlaamse subsidies los te weken.

Met de subsidies koopt Aartselaar, op advies van de gemeentelijke verkeerscel, 10 extra snelheidsinformatieborden aan. Die worden specifiek in de Aartselaarse schoolomgevingen geplaatst om de verkeersveiligheid daar nog te verhogen.

Eerder werden er al zones 30 rond de schoolomgevingen ingevoerd en in 2015 kwam er een nieuwe verkeerscirculatie rond de Cadescholen en de Parochiale Kleuterschool.

Van de tien snelheidsinformatieborden komen er twee in de omgeving Cade-Kleuterschool (Buerstedelei), vier in de omgeving van de Cade–Lagere scholen en de Parochiale Kleuterschool (Carillolei – della Faillelaan – Camiel Paulusstraat) en vier in de omgeving van de Blokkendoos (Leon Gilliotlaan – Zwaluwenlaan). De totale investeringskost is geschat op 18.150 euro. Daarvan neemt de Vlaamse overheid via de subsidies dus 50% voor haar rekening.