Aartselaar is een pleegzorggemeente

Op Valentijnsdag 2019 vonden we aan de voordeur van het gemeentehuis een grote liefdesbrief. Daarop stond de vraag ‘Liefste burgemeester De Wit, verklaar jij de liefde aan pleegzorg?’.

Met deze campagne wilde Pleegzorg provincie Antwerpen nagaan of ons gemeentebestuur het engagement aangaat om pleegzorg bekend te maken in onze gemeente en pleeggezinnen te ondersteunen. Burgemeester Sophie De Wit kruiste ‘ja’ aan en ondertekende samen met schepen van Sociale Zaken Hilde Heyman het charter.

Als pleegzorggemeente willen we Aartselaarse gezinnen met een warm hart rechtstreeks en op een laagdrempelige manier laten kennismaken met pleegzorg. Zo gaan we op zoek naar nieuwe pleeggezinnen om kwetsbare kinderen en volwassenen een warme thuis te bieden. Daarnaast willen we de bestaande pleeggezinnen ook ondersteuning bieden.

Tattoo op de stoep

Om pleegzorg in de aandacht te zetten, werden in de periode van 15/11 t.e.m. 24/11/19 vijf ‘tattoo’s’ aangebracht op het openbaar domein in Aartselaar. Met de vraag ‘Zet jij de eerste stap als pleeggezin?’ wil de gemeente en Pleegzorg Antwerpen inwoners laten nadenken over pleegzorg. We hopen op deze manier pleegzorg bekender te maken. De tags werden geplaatst op volgende locaties:

  • Op het voetgangers- en fietsersweggetje ter hoogte van de della Faillelaan 34, links naast CC ’t Aambeeld
  • Op het voetgangers- en fietsersweggetje ter hoogte van Basisschool Cade en de Bib
  • Op de stoep voor school De Blokkendoos, Leon Gilliotlaan 58.
  • Op de parking van het zwembad en de sporthal, Kleistraat 202-204.
  • Op het kruispunt Kapellestraat – Stijn Streuvelslaan. 
  • Op de stoep voor bakkerij Coolens, Laar.

 

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?

Of je nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin.

Zin gekregen in pleegzorg

Heb jij ook nog een plekje vrij? Surf dan snel naar www.pleegzorgprovincieantwerpen.be.