Afgelasting Kerstmarkt Aartselaar door coronamaatregelen

Opgemaakt op 22/11/2021
img_2853.jpg

Het Lokaal Bestuur Aartselaar beslist de kerstmarkt op 18 december af te gelasten. Met de huidige maatregelen zou de kerstmarkt georganiseerd moeten worden met CST-ticket + mondmasker. Dit masker zou enkel af mogen om zittend te eten of te drinken. Zo lijkt een kerstmarkt moeilijk te organiseren.

De besmettingscijfers in Aartselaar en omliggende gemeentes liggen hoog op dit moment (midden november). Tot 20-30 nieuwe besmettingen per dag in Aartselaar alleen al. Met heel wat zieken tot gevolg. Gelukkig is ook de vaccinatiegraad hoog in Aartselaar, en belanden we niet massaal in het ziekenhuis, want dat zou de zorg nooit kunnen trekken. Maar om hier een kentering in te krijgen tegen Kerstmis en Nieuwjaar, moeten we actie ondernemen door onze contacten te beperken.

Zo kunnen we hopelijk de curve nog tijdig ombuigen en genieten van Kerst en Nieuw in familiale sfeer. Want dat wenst het bestuur aan eenieder toe. Deze annulering neemt niet weg dat we het Aartselaarse dorpscentrum helemaal in kerstsfeer zullen onderdompelen met sfeervolle verlichting.

In het infoblad, dat binnenkort in uw bus valt, staan er verschillende activiteiten waaraan je kan deelnemen tijdens de kerstperiode. Ook hier contacteer je best de organisator of het evenement doorgaat en welke maatregelen er gelden.

Contactinformatie