Babytheek

Zoals de Bib, maar dan vol babyspullen

 

Kersverse ouders kunnen babyspullen ontlenen in de Babytheek. Babyspullen heb je een korte periode nodig en nemen een grote hap uit je budget. Bij deze uitleendienst vind je alle spullen die een baby nodig heeft in de eerste 12 maanden na de geboorte.

Of je nu klein woont, slechts enkele keren per jaar een baby op bezoek hebt, een beperkt budget hebt of radicaal wil kiezen voor minder spullen… De Babytheek wil een antwoord bieden aan jonge gezinnen op zoek naar duurzaam babymateriaal.

Wat is een Babytheek?

Een Babytheek maakt kwalitatieve babyspullen toegankelijk door middel van een uitleensysteem. Jonge gezinnen die lid zijn van de Babytheek kunnen op een leuke en toegankelijke manier spullen ontlenen om te testen en te gebruiken om vervolgens weer terug te geven zodat iemand anders er iets aan heeft. Daarnaast zet het project in op sociale contacten, duurzaamheid en sociale inclusie. De Babytheek streeft naar leefbare, duurzame en sociale buurten.

Wat zijn de voordelen van een Babytheek?

Alle ouders zullen het herkennen: we verwachten een kindje “hoera en wat spannend”, maar ook “help, wat hebben we allemaal nodig?” En dan begint de zoektocht, de kooptocht en ook de grote vragen ‘heb ik dit echt allemaal nodig straks’? Want voor je het weet staat je appartement of huis vol met spullen waarvan anderen zeggen dat het handig kan zijn, nuttig is, absoluut noodzakelijk of makkelijk voor af en toe. En eigenlijk allemaal maar voor even, want een baby groeit ontzettend snel. In sommige garages of zolders staan spullen te wachten tot een volgende geboorte of een neefje of nichtje dat nog moet komen. Bovendien heeft niet iedereen een ruim netwerk om op terug te vallen en babyspullen door te krijgen. Een Babytheek biedt een oplossing aan deze noden.

  • Je krijgt toegang tot een kwaliteitsvolle en duurzame babyspullen die je vaak maar kort nodig hebt (zoals babybadje, verkleinkussen maxicosy, borstvoedingskussen, babybadje, babycook, wippertje, buggy, …)
  • We bieden een mogelijkheid om producten te testen (niet iedere baby vindt een draagzak fijn)
  • We verkleinen de afvalberg. Gebruikte babyspullen worden niet weggegooid maar krijgen een nieuw leven.
  • We bieden een oplossing voor mensen die klein wonen. Je wint plaats in huis door enkel spullen te lenen die u op dat moment nodig hebt. Wat je niet meer nodig hebt, brengt je terug naar de Babytheek.
  • We brengen jonge gezinnen in contact met een concreet voorbeeld van gebruik in plaats van bezit. Het ondersteunt het delen van goederen van jongs af aan.
  • Het is goed voor je portemonnee. Je hoeft geen dure babyuitzet meer aan te schaffen.
  • We creëren een ontmoetingsplek voor jonge ouders.

Voor wie is de Babytheek?

Iedereen kan lid worden van de Babytheek. De Babytheek is er voor ouders en grootouders, arm of rijk, nieuw samengestelde gezinnen of alleenstaanden, minimalisten en uitprobeerders, … Als lid heb je toegang tot heel wat kwalitatieve babyspullen!

Je kan er terecht voor babybadjes, wippertjes, borstvoedingskussens, flessenwarmers... Je betaalt 20 euro lidgeld per jaar. Je kan spullen ontlenen voor 6 maanden.

Klik hier voor alle info en beschikbare spullen van Babytheek Aartselaar.