Blauwe (parkeer)zone in centrum voortaan gehandhaafd via parkeerwachters

Opgemaakt op 29/06/2018

De blauwe zone in het Aartselaars centrum op het Laar, de Kapellestraat en de parking van ’t Kapellehof, zal voortaan op geregelde tijdstippen worden gecontroleerd door parkeerwachters.
Op zich verandert er niets: parkeren blijft gratis en je mag er 2 uur staan met parkeerschijf.
Alleen zal dit vanaf 15 juli actief gecontroleerd worden. Wie langer blijft staan dan 2 uur of zijn parkeerschijf niet legt, riskeert een boete van 25 euro.

De maatregel vloeit voort uit het gemeentelijk mobiliteitsplan dat vorig jaar werd goedgekeurd. Handhaving van de blauwe zone werd daar als prioriteit naar voor geschoven. Uit een intensief parkeeronderzoek bleek dat zo’n 80% van de auto’s in de blauwe zone zich al aan de regels houdt.

Handhaving van de blauwe zone is goed voor de middenstand en hun klanten. Een parkeerplaats vinden zal eenvoudiger worden.

De maatregel gaat in op 15 juli. Voor die tijd zal de controlerende firma vooral sensibiliseren en ook de lokale middenstand informeren. Lang parkeren kan nog altijd op de parkings rond het centrum, zoals de parking van het cultureel centrum in de della Faillelaan.

Contactinformatie