Cultuurdienst

Waar kunt u ons bereiken?

De cultuurdienst, gevestigd in het cultureel centrum 't Aambeeld, is verantwoordelijk voor de gemeentelijke culturele activiteiten. Deze dienst ondersteunt en coördineert het culturele leven in de gemeente in samenspraak met de verenigingen, de culturele raad, de bibliotheek, de jeugddienst, het gemeentebestuur en andere cultuurpartners.

De cultuurdienst staat ook in voor de exploitatie van CC 't Aambeeld en neemt het secretariaat waar van de gemeentelijke cultuurraad, de beheerraad van het cultureel centrum en van de Programmatie vzw Cultureel Centrum Aartselaar (ProCC vzw - Aartselaar).

Elke dag iets op de cultuuragenda

Het Cultureel Centrum Aartselaar (ProCC vzw) biedt elk jaar een ruime eigen podiumaanbod aan. Theater, muziek en humor zijn de rode draad doorheen de dag- en avondprogrammatie. Elk seizoen staat er heel wat talent in CC ‘t Aambeeld. Ook voor de allerkleinsten heeft het Cultureel Centrum Aartselaar heel wat in petto. Kortom, voor ieder wat wils!

Voor wie zijn kennis wilt verruimen, ontwikkelt het Cultureel Centrum i.s.m. de gemeentelijk bibliotheek ook een uitgebreid educatief aanbod met tal van cursussen en workshop voor jong en oud. 

De agenda van het cultureel seizoen vind je terug in de seizoensbrochure. Deze kan je ophalen in het gemeentehuis, bib of CC ‘t Aambeeld. Een volledig overzicht van alle activiteiten vind je ook op www.cultureelcentrumaartselaar.be.

Event organiseren in CC ’t Aambeeld / Chalet De Hamer / Refter- Turnzaal Cade

CC ’t Aambeeld kan door iedereen gehuurd worden, ongeacht of de huurder een vereniging, firma of privépersoon is.

Geïnteresseerd? Op www.cultureelcentrumaartselaar.be > zaalverhuur vind je alle info terug. Wie de foyer en polyvalente zaal huurt, kan rekenen op ondersteuning van één technieker.

Organisatoren van activiteiten in CC ’t Aambeeld kunnen voor hun ticketverkoop en online promotie ook beroep doen op de Cultuurdienst en gebruik maken van de bestaande webshop. Hieraan is wel een kleine kost verbonden. De medewerkers van de Cultuurdienst overlopen met jou graag de mogelijkheden.

Erkende verenigingen kunnen voor hun activiteiten, repetities en vergaderingen ook terecht in Chalet De Hamer en refter/turnzaal Cade (della Faillelaan). Deze lokalen zijn ook te reserveren via de Cultuurdienst. 

Een blik op het verleden

De Cultuurdienst coördineert de lokale erfgoedwerking. Ze organiseert o.a. lokale activiteiten op Erfgoed- & Open Monumenten Dag en ontwikkelt een lokale erfgoedhoek in de Bib. Voor alle erfgoedactiviteiten werkt de Cultuurdienst nauw samen met de Heemkundige Kring Aartselaar en met de intergemeentelijk projectvereniging rond Erfgoeddag. In de loop van 2017 kun je op een vernieuwde regionale website terecht voor historisch foto- en filmmateriaal over onze gemeente. Een leuke ontdekkingstocht door het verleden van Aartselaar!

Verder  voor kun je op de Cultuurdienst nog terecht voor:

  • Gemeentelijke ondersteuning voor culturele organisatoren
  • Reservaties groepsbezoeken 'Molen van 't Heiken'
  • Informatie over de gemeentelijke cultuurraad, de culturele verenigingen en diverse gemeentelijke activiteiten en feestelijkheden
  • Vrijwilligerswerking gemeenschapscentrum (vzw ProCC-Aartselaar)

De sluitingsdagen van de cultuurdienst vind je terug op hun website.