De Reukens: Vlinderwandeling in het domeinbos van ANB

Dagvlinders vormen belangrijke indicatoren voor de kwaliteit van ons leefmilieu. Helaas doen ze het lang niet zo goed en gaan veel soorten achteruit. Om dit te documenteren vormen cijfers, verzameld door vrijwilligers een belangrijke bron van informatie. Daarom organiseert Natuurpunt sinds 2007 elk jaar een vlinderweekend. Bedoeling is de vlinders in je tuin te tellen. Ook in 2016 wordt er ...

Dagvlinders vormen belangrijke indicatoren voor de kwaliteit van ons leefmilieu. Helaas doen ze het lang niet zo goed en gaan veel soorten achteruit. Om dit te documenteren vormen cijfers, verzameld door vrijwilligers een belangrijke bron van informatie. Daarom organiseert Natuurpunt sinds 2007 elk jaar een vlinderweekend. Bedoeling is de vlinders in je tuin te tellen. Ook in 2016 wordt er weer geteld. Zie de Natuurpuntwebsite www.vlindermee.be.

Maar wij gaan vandaag ook eens kijken welke vlinders er in De Reukens allemaal hun thuis gevonden hebben. En natuurlijk gaan we de waargenomen vlinders tellen en doorgeven op de vlindersite.  

Afspraak om 14u aan het Reukenspad (Langlaarsteenweg). Voorzie zonnecrème en zonnepet bij warm weer.  
Gids en info: Gert Verschueren,  tel. 03 /887 10 28

Wanneer

zo 6 augustus 2017 van 14:00 tot 16:00

Waar

Reukenspad

Langlaarsteenweg 89
2630 Aartselaar

Organisatie

Natuurpunt Aartselaar

Meer info