Energietip juni: Vriend van de zonnepanelen

Opgemaakt op 01/06/2018

Zijn zonnepanelen nog interessant nu er geen subsidies meer zijn en je moet betalen om elektriciteit op het net te plaatsen? Zeker, want de prijs van zonnepanelen is sterk gedaald en ook de elektriciteitsprijs is opnieuw gestegen. De provincie wil met deze groepsaankoop haar inwoners maximaal ondersteunen om toch in groene elektriciteit te investeren.

De provincie biedt een totale begeleiding gedurende het project: aanvraag van offerte, opmaak van een persoonlijk voorstel, bespreking van je dossier, installatie bij je thuis, keuring en aanmelding van de installatie en het bewaken van een goede werking van de installatie.

Wanneer je zelf elektriciteit opwekt, betaal je minder of geen elektriciteit aan je leverancier en help je mee aan een beter milieu. 

Inschrijven doe je van 30 mei tot en met 7 augustus via www.samengaanwegroener.be. Meer informatie vind je op de website of bel het gratis nummer 0800 26 177.

Zonnekaart Vlaanderen

Ben je ook benieuwd hoe geschikt je dak is voor zonnepanelen of een zonneboiler? Neem dan zeker eens een kijkje op de zonnekaart Vlaanderen via www.energiesparen.be/zonnekaart

Heb je na het bekijken van het resultaat nog vragen of heb je geen internet toegang, contacteer dan de dienst omgeving. Hiervoor maak je een afspraak aan het onthaal van het gemeentehuis via 03 870 16 11.

Foto: groepsaankoop zonnepanelen

Contactinformatie