Het organiseren van een eenmalig publiek evenement

Vanaf 1 juli opnieuw evenementen met publiek

De Nationale Veiligheidsraad van 24 juni bevestigde dat culturele activiteiten mét publiek vanaf 1 juli opnieuw mogelijk zijn.

Wat bedoelen we met ‘een evenement’?

Dit is een publieke activiteit voor meer dan 15 personen op de openbare weg of in de publieke ruimte (plein, zaal, parking...).

Voor de organisatie van alle evenementen voor meer dan 15 personen in Aartselaar ben je verplicht: 

 • het ‘COVID Event Risk Model’ (CERM)in te vullen. Dit is een digitale tool die de leidraad vormt bij het COVID-proof organiseren van je evenement of voorstelling. Met dit model kan je inzicht verwerven in het COVID-veiligheidsrisico van elk event. Dit wordt weergegeven met behulp van een kleurenlabel: groen, oranje, rood. Na het invullen van dit model voor jouw evenement krijg je een score:
  • Groen = corona-veilig
  • Oranje = er zijn nog verbeteringen mogelijk
  • Rood = kan niet corona-veilig georganiseerd worden
   Dit filmpje geeft een goed overzicht.

Het mondmasker is verplicht…

 • voor alle bezoekers en werknemers van evenementen in binnenlocaties. Pas op: een tent wordt ook gezien als binnenlocatie, zelfs wanneer alle zijkanten open staan.
 • bij buitenlocaties in situaties waar de anderhalve meter niet aangehouden kan worden (smalle doorgangen, in- en uitgangen etc.).
 • Bij buiteneventementen waar luide versterkte muziek gespeeld wordt en de organisator van oordeel is dat dit het publiek aanzet tot meezingen en/of roepen..

Het is dus niet zo dat het mondmasker gebruikt kan worden als middel om voor lange tijd de afstand tussen mensen te verkleinen. Social distancing blijft regel nummer één.

Hulp nodig bij het Covid-proof organiseren van je evenement?

Meer info:

 

Handige downloads en links

Klik hier voor meer handige info.