Hier wappert de regenboogvlag

Opgemaakt op 01/05/2022
Foto: regenboogvlag

Dinsdag 17/5 is het Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Ook dit jaar wappert aan het gemeentehuis de regenboogvlag om de holebi- en transgemeenschap een hart onder de riem te steken. Met deze actie wil het gemeentebestuur aandacht vragen voor verdraagzaamheid. De regenboogkleuren staan symbool voor openheid en inclusiviteit. Hiermee geven we een duidelijk signaal dat het voor iedereen oké is om jezelf te zijn in Aartselaar, ook als je holebi bent of ‘anders dan anderen’.

Onderteken jij mee de regenboogverklaring?

Vind je ook dat je in onze gemeente jezelf moet kunnen zijn? Onderteken dan net zoals de medewerkers van het Lokaal Bestuur de gemeentelijke regenboogverklaring. Kom je duim zetten als ondertekening tijdens de markt van vrijdag 13/5 in de regenboogstand. Samen geven we een duidelijk signaal en zeggen we ‘nee’ tegen elke vorm van onverdraagzaamheid.

Info:

De holebifoon, een onthaal- en infolijn waar je terecht kan met al je vragen over holebiseksualiteit. Je kan er informatie vragen of je verhaal doen. Bellen kan gratis op het nummer 0800-99 533, op maandag, woensdag en donderdag van 18.30 tot 21.15 uur | www.holebifoon.be.

Met al je vragen over het transgenderthema kan je anoniem terecht bij het Transgender infopunt op het gratis nummer 0800 96 316 of contact@transgenderinfo.be. Ook online afspraak mogelijk.