In gesprek met... Kris Van Steenberge

In 2013 debuteerde Lierenaar Kris Van Steenberge met ‘Woesten’. Zijn debuutroman vertelt een broeierig verhaal vol dorpsgefluister over een familie waarin het lot met de botte bijl begint te hakken en niemand ongeschonden achterlaat. Als de Eerste Wereldoorlog zijn intrede doet, ziet de toekomst er voor niemand nog hetzelfde uit. Kris Van Steenberge won met Woesten onder andere de Bronzen Uil ...
In 2013 debuteerde Lierenaar Kris Van Steenberge met ‘Woesten’. Zijn debuutroman vertelt een broeierig verhaal vol dorpsgefluister over een familie waarin het lot met de botte bijl begint te hakken en niemand ongeschonden achterlaat. Als de Eerste Wereldoorlog zijn intrede doet, ziet de toekomst er voor niemand nog hetzelfde uit.

Kris Van Steenberge won met Woesten onder andere de Bronzen Uil en de Debuutprijs 2014. Inmiddels is Woesten aan zijn 22ste druk toe. De roman werd naar het Duits, Spaans en Afrikaans vertaald en de filmrechten werden verkocht aan productiehuis Cri de Coeur.

Ook van zijn tweede roman ‘Blindelings’ (2016) werden de Spaanse vertaalrechten meteen verkocht. En nu werkt hij volop aan een nieuw project.
Gastheer Bart De bruyn praat met de auteur over het schrijverschap, zijn drijfveren om zijn romans te maken en hij brengt ook enkele fragmenten uit zijn werk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

do 22 april 2021 van 20:15 tot 22:15

Waar

Bibliotheek Aartselaar

della Faillelaan 32
2630 Aartselaar

Prijs

€8.00

Basistarief: 8,00 €; Leden Davidsfonds en Willemsfonds: 6,00 €; 2 + 1 gratis: 16,00 €

Organisatie

Cultureel Centrum Aartselaar

Meer info