G-sport: kwaliteitsvol sporten voor iedereen

G-sport is er voor sportievelingen waarbij het bewegen en beleven net even anders is. Kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap krijgen bij G-sportclubs de kans om op hun eigen niveau te sporten in een reguliere sportclub. Meestal sporten G-sporters in een apart team binnen de club, maar soms sporten ze gewoon samen met leden zonder handicap.

Dankzij een samenwerkingsverband met de Sportregio Rivierenland ILV (interlokale vereniging) en de provincie Antwerpen doet onze gemeente actief aan G-sportpromotie!

Hilde De Jongh
Sportregio Rivierenland ILV, pa APB Sport, Boomgaardstraat 22 bus 1, 2600 Antwerpen
03 240 62 40 - hilde.dejongh@provincieantwerpen.be

G-sport in de regio / provincie

De G-sportwijzer is een overzicht van alle G-sportclubs in de provincie Antwerpen. Klik hier om hem te bekijken.

G-sportkampen

Sportregio Rivierenland ILV doet ook grote inspanningen om haar eigen sportaanbod toegankelijk te maken. Tijdens de schoolvakanties organiseren verschillende gemeenten uit de regio integratiesportkampen. Met wat extra begeleiding kunnen kinderen met en zonder handicap er samen sporten en ontdekken dat G-sport ook maar gewoon sporten is.

Meer G-sportinfo

Op www.gsport.be is heel wat info te vinden: G-sportactiviteiten, G-sportvormingen, G-sportnieuws, een uitleendienst voor G-sportmaterialen (waaronder handbikes en sportrolstoelen), G-sportclubs…

Ondersteuning G-sportclubs

Sportclubs die willen starten met een G-werking zitten meestal met heel wat vragen. Onze regionale G-sportcoördinator, Hilde De Jongh, probeert clubs zoveel mogelijk antwoorden te geven zodat ze enthousiast, maar met realistische verwachtingen, aan hun G-sportavontuur kunnen beginnen.

  • Promotie voor G-sportclubs kan via het netwerk van de regionale G-sportcoördinator verlopen.
  • G-sportclubs worden opgenomen in de G-sportwijzer, een overzicht van alle G-sportclubs in de provincie Antwerpen.
  • Trainers die willen bijleren over G-sport kunnen jaarlijks enkele G-sportvormingen volgen.
  • Clubs met een nieuwe of bestaande G-werking kunnen samen met de regionale G-sportcoördinator G-sportsubsidies aanvragen bij de provincie.

Contactinformatie