Kindergemeenteraad

Sinds december 2014 heeft Aartselaar een kindergemeenteraad. Maandag 5 december 2016 vond de derde installatievergadering van de Aartselaarse kindergemeenteraad plaats.
Dertien kindergemeenteraadsleden mochten zich aan het publiek voorstellen en vervolgens legden ze de eed af. Aansluitend mochten ze hun stem uitbrengen voor de nieuwe kinderburgemeester.

Gisteren vond de installatie plaats van de kindergemeenteraad 2016-2017. Sebbe Goetstouwers werd aangesteld als kinderburgemeester,als Max Vivori kinderschepen.
De andere raadsleden zijn Silke Bossu, Anouk Broodhaers, Owen Bruneel, Nawal El Mehtouchi, Jasper Laurier, Lars Nackaerts, Anne Fleur Van Den Steen, Jitse Verhaegen, Ferre Verheyen en Kobe Vromman.

De nieuw verkozen raad zal het komende jaar de stem worden van alle -13-jarigen. Net zoals de volwassen gemeenteraadsleden zullen ze samen op een leuke en constructieve manier ijveren voor een Aangenaam Aartselaar! Op het einde van de zitting werd de start van de kindergemeenteraad gevierd met een, zoals het hoort, rijkelijke receptie.

Data van de komende zittingen van de kindergemeenteraad, telkens om 16 uur in de raadzaal van het gemeentehuis:

  • 23 januari 2107
  • 20 maart 2017
  • 29 mei 2017

Alle foto's van de installatievergadering vind je hier.

Verslagen

Installatievergadering 5 december 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactinformatie