Sociale huurwoningen

Inleiding

Bent u op zoek naar een goede, betaalbare woning? Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, komt u in aanmerking voor een sociale woning via een sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) of via een sociaal verhuurkantoor (SVK). In Aartselaar zijn Vlaamse huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning en sociaal verhuurkantoor WoonWeb actieve verhuurders.

 

Het verschil tussen een SHM en SVK

Net als bij de Vlaamse huisvestingsmaatschappijen hebben de sociale verhuurkantoren meer inschrijvingen van kandidaat-huurders dan dat ze woningen kunnen aanbieden. Daarom werken beide organisaties met een wachtlijst. Anders dan bij de Vlaamse huisvestingsmaatschappijen is het niet zozeer de inschrijvingsdatum die telt bij het sociale verhuurkantoor. De woningen worden toegewezen volgens een puntensysteem: het sociale verhuurkantoor geeft de meeste punten aan mensen in een moeilijke woonsituatie en met beperkte financiële middelen. De Vlaamse huisvestingsmaatschappijen daarentegen werken met een chronologische wachtlijst.

 

Voorwaarden

Klik hier om te kijken of u in aanmerking komt voor een sociale huurwoning.

 

Hoe inschrijven

Wie zich wil inschrijven voor een sociale huurwoning bij De Ideale Woning, neemt best direct contact op met deze maatschappij. Inschrijvingsformulieren kunt u downloaden op hun website. Indien nodig kunt u bij uw inschrijving hulp vragen aan het Sociaal Huis/OCMW.

De inschrijvingen voor sociaal verhuurkantoor WoonWeb gebeuren door de sociale dienst van het Sociaal Huis/OCMW.

 

Andere maatschappijen

Ook buiten de gemeente zijn (andere) sociale huisvestingsmaatschappijen actief. Zo denken we bijvoorbeeld aan Woonhaven (Antwerpen) en Goed Wonen Rupelstreek (Rumst).

 

Contactinformatie