NOAH: dagverzorging voor senioren met oog voor gezelligheid

Ben je als oudere op zoek naar nieuwe sociale contacten? Vertoef je graag in gezelschap? Dan is de NOAH iets voor jou. In deze dagopvang in onze gemeente geniet je samen van een zinvolle dagbesteding en van elkaars gezelschap. Wie wil, kan er ook terecht voor de nodige persoonsverzorging: een douche, nagelverzorging, handmassage…

Coördinator Hazel Bergen vertelt meer over dit initiatief.

Dag Hazel, kan je NOAH kort voorstellen? Wat is het juist?

NOAH is een kleinschalig dagverzorgingshuis. In samenwerking met het Sociaal Huis Aartselaar baat Familiehulp dit uit. In NOAH kunnen thuiswonende ouderen met een zorgbehoefte een gezellige dag doorbrengen in leuk gezelschap. De medewerkers organiseren leuke activiteiten zoals koken, wandelen, kaarten, muziek beluisteren, televisie kijken, handwerk. Af en toe gaan we ook op uitstap gaan. Daarnaast staan onze verzorgenden altijd klaar voor persoonsverzorging. Wie dit wenst, kan ‘s middags mee aanschuiven voor een warme maaltijd.

NOAH is net zoals thuis, maar dan in fijn gezelschap! Ideaal om enkele keren per week de eenzaamheid en de lege momenten te doorbreken. Met NOAH willen we een dam opwerpen tegen de toenemende eenzaamheid bij senioren. Niet voor niks staat NOAH staat voor Nabijheid, Ontmoeting, Aandacht en Huiselijkheid.

Wie kan er allemaal terecht?

NOAH is voornamelijk voor thuiswonende ouderen die de eenzaamheid willen doorbreken en nood hebben aan sociaal contact in een huiselijke context. Ook mensen die nog redelijk zelfstandig zijn, maar niet meer alleen thuis kunnen blijven zijn welkom. Zo bieden we mantelzorgers de kans om even op adem te komen en wat tijd voor zichzelf te hebben. 

Is de NOAH enkel voor inwoners van Aartselaar?

Neen. In onze NOAH is iedereen welkom, ongeacht of je nu in Aartselaar woont of niet.

Moet je vooraf melden dat je komt?

Dat is inderdaad noodzakelijk om een kwaliteitsvolle dagbesteding te kunnen aanbieden. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we voldoende soep of warme maaltijden in huis hebben. We proberen ook de groepsactiviteiten af te stemmen op het aantal aanwezigen.

Wat kost de dagopvang?

Je betaalt 3,57 euro per uur. Voor bijkomende diensten zoals een warme maaltijd, frisdrank, vervoer of een uitstap rekenen we een extra vergoeding aan. Deze kosten bepaal je zelf. Verschillende ziekenfondsen voorzien een tussenkomst.

Hoeveel familiale helpsters zijn er aanwezig?

Er is altijd minstens één verzorgende aanwezig. Als er veel cliënten komen of we organiseren een uitstap of een activiteit, hebben we meer helpende handen nodig. Dan komen er extra verzorgenden of doen we een beroep op vrijwilligers. 

Jullie werken dus ook met vrijwilligers.

Vrijwilligers zijn inderdaad altijd welkom om een handje toe te steken. Vaak spelen zij een belangrijke rol en wordt hun aanwezigheid erg geapprecieerd. Dankzij hun hulp kunnen we onze cliënten gezelligheid en een warme zorg aanbieden. Wie vrijwilliger wil worden, mag altijd langs komen voor een kennismakingsgesprek.

Iets voor jou? Kom zelf eens een kijkje nemen in NOAH

NOAH is gehuisvest in een gelijkvloers appartement in één van de nieuwe blokken achter het Sociaal Huis (OCMW). Het adres is Palmboomstraat 4 A2.  Elke werkdag staat het NOAH-team voor je klaar van 9 tot 16 uur. Vermeld vooraf wel dat je langskomt via 015 29 25 70 of www.familiehulp.be zodat er praktische afspraken gemaakt kunnen worden.

Je bedraagt voor de NOAH dagopvang bedraagt 4,75 euro/uur. Maaltijd en drank zijn inbegrepen.

In de brochure vind je meer info terug.

 

Foto: dagverzorging NOAH

Foto: dagverzorging NOAH

Foto: dagverzorging NOAH

Foto: dagverzorging NOAH

Foto: dagverzorging NOAH

Foto: dagverzorging NOAH