Ontmoetingsateliers: textiel brengt mensen samen

Opgemaakt op 10/05/2022
Foto: textielwerk

Het artistiek textielplatform Doek vzw organiseert in het voor- en najaar de ontmoetingsateliers 'BIND' in onze regio. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met Streekvereniging Zuidrand. De ateliers vinden dan ook plaats in Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich en Lint.

Tijdens de ontmoetingsateliers zijn mensen met een textieltalent of een bijzonder verhaal over textiel welkom om met elkaar in dialoog te gaan aan de hand van een persoonlijk textielobject. De uitwisseling van kennis, ervaringen en verhalen staat centraal binnen 'BIND'.

Doek vzw wil deelnemers met uiteenlopende achtergronden en vaardigheden aanspreken. Denk maar aan nieuwkomers in de regio die speciale handwerktechnieken hebben of ouderen die nog het handwerk van vroeger in hun vingers hebben zitten. Iedereen met interesse in textiel is welkom.

Deelnemers kunnen naast het atelier aan een groot tafelkleed werken. Het mag geborduurd worden terwijl het door de zeven gemeenten in de Zuidrand reist. Dit gemeenschappelijk kunstobject wordt een onderdeel van een mobiele expo in 2023.

In een notendop: ‘BIND’ is een project van textielplatform DOEK vzw, met ondersteuning van Cultuurregio Zuidrand. Met naald en draad hopen wij zo de Zuidrand van Antwerpen te verBINDen.

Voor wie: Mensen uit de Zuidrand die geïnteresseerd of vertrouwd zijn met handwerk en textiel, of die een bijzonder en persoonlijk textielverhaal willen delen.

In Aartselaar stijkt 'BIND' neer op volgende dagen:
Vrijdag 3/6 van 9u30-12u30, Bib, della Faillelaan 32
Dinsdag 20/9 van 14u-17u, Bib, della Faillelaan 32

Alle info vind je in deze folder en op de website van Doek vzw.