Openbare werken in het najaar

Opgemaakt op 28/09/2020
De komende maanden staan er heel wat noodzakelijke openbare werken op de planning in Aartselaar. Sommige werken zullen hinder veroorzaken, andere werken wat minder. Hieronder vindt u een overzicht. Bij vragen staat onze Technische dienst u graag te woord via 03 887 84 76.
 1. Leugstraat 
  Nutsmaatschappij Pidpa zal in synergie met Fluvius leidingen saneren in de Leugstraat.
  Start: maandag 5 oktober
  Duur van de werken: 3 maand
  Hinder: Tijdens deze werken is er in de Leugstraat alleen enkelrichting mogelijk vanuit de Boomsesteenweg richting Langlaarsteenweg.

 2. Baron van Ertbornstraat
  Versteviging gracht + riolerings- en straatwerken t.h.v. Solhof
  Op 5 oktober starten er werken in de Baron van Ertbornstraat ter hoogte van Hotel Solhof. De zijkanten van de slotgracht worden er verstevigd. Tegelijkertijd wordt het voetpad vernieuwd in de Baron van Ertbornstraat (tussen Solhofdreef en de dreef aan de andere kant van het Solhofpark), wordt daar aan de riolering gewerkt, nieuwe kolken geplaatst en krijgt de straat een nieuwe laag asfalt.
  Start:maandag 5 oktober
  Duur van de werken: 2 maanden
  HinderDe Baron Van Ertbornstraat zal volledig onderbroken zijn tussen de Solhofdreef en de Kleistraat. Omdat de Barones L. de Borrekenslaan doodlopend wordt tijdens de werken is het niet mogelijk de Baron van Ertbornstraat in te slaan. Er zal wel ruimte voorzien worden voor een keerpunt op het einde van de Barones L. de Borrekenslaan.  De Solhofdreef wordt geknipt ter hoogte van huisnummer 44 (in de bocht) om sluipverkeer tegen te gaan. Omleidingen worden voorzien. De diensten van De Lijn hebben een omleiding voorzien via de Kontichsesteenweg, Barones L. de  Borrekenslaan en de Wolfaertshoflaan in beide rijrichtingen. 

  Omleiding De Lijn:
  Omleiding richting Aartselaar: Normale reisweg tot aan het kruispunt Dijkstraat/ Kontichsesteenweg. Vervolgens rechtsaf (Kontichsesteenweg) richting A12. Net voor A12 linksaf naar Barones L. de Borrekenslaan. Rechtsaf naar Wolffaertshoflaan. Linksaf Hoevelei. Daarna verderzetting van de normale (of markt-) reisweg. 
  Omleiding richting Antwerpen: dezelfde route in de andere richting. 

  Er worden bijkomende haltes gecreëerd om de twee haltes in de Baron van Ertbornstraat en de halte in de Kleine Grippe te compenseren. Deze zullen vanaf dinsdagochtend bediend worden.

  •  Hoevelei, net voor de Vrijheidsstraat (halte richting Boom) en aan de overzijde (halte richting Antwerpen)
  • Wolffaertshoflaan, kort bij Barones L. de Borrekenslaan, in beide richtingen 3. Pierstraat (grondgebied Reet)
  Nutswerken
  Start: maandag 28/9 (enkel van 9 tot 15 uur)  
  Duur van de werken: 3 werkdagen
  Hinder: Voor doorgaand verkeer richting Aartselaar. Er wordt gewerkt met alternerend verkeer via verkeerslichten.
 4. Asfalteringen Kleine Grippe en Oudestraat (zijtak)
  Ondertussen zijn er al enkele asfalteringen gebeurd. Afgelopen zomer werden de slechte stukken in de Langlaarsteenweg eruit gehaald en van nieuwe asfalt voorzien. Ook in de Lindelei, ter hoogte van de uitrit van Delhaize, is het slechte stuk hersteld. Eind vorig jaar is er in het 1e deel van de Kleine Grippe (kant Barones L. de Borrekenslaan) een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Dit najaar wordt het 2e deel van de Kleine Grippe (kant Baron van Ertbornstraat) voorzien van een nieuwe laag.
  Start asfalteringswerken: maandag 28 september
  Duur van de werken: 2 weken
  Hinder: plaatselijk verkeer zal hier enkele dagen hinder van ondervinden. 

  Bij het inrijden van de Oudestraat vanuit Kontichsesteenweg wordt de zijtak (onverharde weg naar achterin gelegen woningen) voorzien van nieuwe riolering en een asfaltlaag.
  Start: half oktober
  Duur van de werken: 5 weken
  Hinder: beperkt tot plaatselijk verkeer naar de woningen

 5. Palmboomstraat
  Dit najaar start de wegendienst met de vernieuwing van de voetpaden in de Palmboomstraat. Er komen ook plantvakken zodat de straat een groener karakter krijgt. Het volledige project kan je hier bekijken.
  Start: donderdag1 oktober
  Duur van de werken: 2.5 maand
  Hinder: beperkt. Het merendeel van de tijd zal alle verkeer kunnen doorrijden. Op momenten dat dit niet mogelijk is, zal dit duidelijk aangegeven staan en wordt er een omleiding voorzien langs de Sint-Leonardusstraat.

 6. Dokter Cuyperstraat
  Voorbereidende werken voor de aanleg van een nieuw voetpad en sanering van leidingen.
  Start: donderdag 1 oktober
  Duur van de werken: 1 maand
  Hinder: Beperkt. Geen hinder voor doorgaand verkeer.

 7. Nieuwstraat en Oudestraat
  Voetpad opengebroken door enkele aansluitingen die nog moeten gebeuren.
  Start: donderdag 1 oktober  
  Duur van de werken: 1 maand
  Hinder: Beperkt. Geen hinder voor doorgaand verkeer.

 8. Cleydaellaan
  Start: donderdag 1 oktober
  Duur van de werken: 1 maand
  Hinder: Deel van de rijbaan wordt ingenomen aan Mac Donalds. Alternerend verkeer.

 9. A12 tussen Puurs en Aartselaar

  Er worden onderhoudswerken van het wegdek gepland door Wegen en Verkeer tussen Puurs en Aartselaar. 
  Door het slechte weer is er een aangepaste planning. De werken vinden vooral 's nacht plaats. Je kan de planning bekijken via https://wegenenverkeer.be/werken/onderhoudswerken-a12-tussen-willebroek-en-aartselaar

 
 

Contactinformatie