Proef van de gezellige sfeer op onze kerstmarkt

Opgemaakt op 10/12/2018

Zaterdag 15 december laait de kerstsfeer hoog op in Aartselaar. Tijdens de kerstmarkt valt er heel wat te beleven op het Laar van 15 tot 22 uur. Zo verwennen meer dan 50 standhouders je met lekkere hapjes en drankjes en staan er verschillende optredens op het programma.

Dit jaar nemen 54 verenigingen, handelaars en bedrijven deel aan de kerstmarkt. Je wordt er ondergedompeld in de gezelligheid van kerst. Je vindt er leuke attenties zoals bloemstukjes en originele kaarten en genieten van verschillende optredens. Bezoekers kunnen zich opwarmen met een jenever, chocomelk, glühwein of een kom verse soep. Wie honger heeft, kan smullen van pannenkoeken, smoutebollen en wafels. Voor zij die geen zoetekauw zijn, voorzien de standhouders spaghetti, hotdogs, oesters, mosselen, croques en hamburgers.

Dit jaar zetten verschillende inwoners zich in voor het goede doel. Zo verkopen een aantal standhouders lekkers en spulletjes voor Kom op tegen Kanker, Music For Life, Moeders voor Moeders, verwaarloosde honden en zwerfkatten.

Ook aan de jongste Aartselarenaren is gedacht. Zij kunnen opnieuw pakjes vangen tijdens de cadeauworp. Deze vindt plaats om 18.30 uur aan het podium op het Laar. De burgemeester en de kerstman doen dan hun best om zoveel mogelijk kinderen te bereiken tijdens het gooien. Bij verschillende standen valt er voor kinderen heel wat leuks te beleven: eendjes vangen, draaien aan het rad, vier op een rij spelen… Op het midden van het Laar kunnen ze rondjes draaien in een authentieke zweefmolen.

Verschillende Aartselaarse verenigingen zetten hun beste beentje voor. Zij verrassen iedereen met hun zang, danstalent of gevoel voor muziek. Op twee locaties zijn er optredens. De acts vinden plaats op het podium achter de Sint-Leonarduskerk en het podium aan het Laar. Om 20.30 uur staat er een heuse vuuract op het programma. Variété Flambé brengt een speelse show met verrassende vuureffecten aan de Sint-Leonarduskerk.

Lokale kunstenaars tonen hun creaties

Tijdens de kerstmarkt kan je voor mooie en originele kerstcadeaus terecht bij de deelnemende Aartselaarse kunstenaars. Wie geïnteresseerd is, kan een unieke creatie kopen en mee naar huis nemen. Glasjuwelen, kleipotjes, wenskaarten, creaties in textiel, biologische zepen… het aanbod is heel divers.

Duik in de knotsgekke photobooth

Een fijn souvenir aan een leuk bezoek aan de kerstmarkt zijn de foto’s die bezoekers kunnen laten nemen in de photobooth. Op het klein Laar (grasveldje tussen kerk en turnzaal) worden de grappigste foto’s gemaakt in de photobooth. In een echte kerstsetting kan iedereen zich uitleven. Rendieroortjes en kerstmuts op, gekke snuiten trekken en lachen maar! Kerstliefhebbers krijgen de foto’s meteen mee als aandenken.

Programma kerstmarkt

Doorlopend animatie en een bezoek van de kerstman
Presentatie door Bart De bruyn
15.30 uur: Starlight (podium)
16.15 uur: Dirk Nyberg (podium)
16.30 uur: Streetwalkers (rondgang)
17.45 uur: Xaverianen (podium)
18.15 uur: Team Get Wild (voor de kerk)
18.30 uur: Cadeauworp (podium)
19.00 uur: Toonaardig (podium)
19.15 uur: Vuuract Variété Flambé (voor de kerk)
19.30 uur: Bard & Danny (podium)
19.45 uur: Dance Duplex (voor de kerk)
20.15 uur: Duo Vernie & Zwinnen (podium)
20.30 uur: Vuuract Variété Flambé (voor de kerk)
20.45 uur: Dirk Nyberg (podium)

Contactinformatie