Tieneractiviteiten Zomervakantie

LET OP! Inschrijven voor de tienerwerking zomer 2021 is nog niet mogelijk.

We wachten nog op richtlijnen om dit veilig te organiseren. Van zodra je kan inschrijven zullen we deze pagina aanpassen met de juiste info. Dank voor uw begrip.

Jongeren kunnen tijdens schoolvakanties genieten van het gevarieerde aanbod van activiteiten georganiseerd door de tienerwerking ‘4TEENS’.

Om deel te nemen aan de activiteiten heeft de jongere een grabbelpas nodig. Deze is te koop bij de jeugddienst en online via de webshop. Met de grabbelpas kan de jongere deelnemen aan activiteiten in de eigen gemeente en aan grabbelpasactiviteiten georganiseerd in andere deelnemende gemeenten. Daarnaast geeft de Grabbelpas ook korting of voordelen bij uitstappen met het gezin of met een aantal vrienden. 

 

De zomer komt eraan. Normaal kijken we dan reikhalzend uit om op vakantie te vertrekken of af te spreken met onze vrienden. Dit jaar is het ietsje anders. We zitten al een hele tijd thuis en door Covid-19 hebben we ons helemaal moeten aanpassen.
We kregen online-les, mochten niet naar de training of de jeugdbeweging en moesten ons vooral bezig houden in ons ‘kot’. Hierdoor hebben we onze vrienden enorm gemist.

Daarom werken de sportdienst en jeugddienst nu volop aan verschillende scenario’s voor een aangepaste zomerwerking in de hoop jullie te mogen verwelkomen. Begin juni beslist de Nationale Veiligheidsraad of sportkampen, grabbelpas, tienerwerking en speelpleinen mogen doorgaan en onder welke vorm.
Activiteiten die al op de website staan zijn dan ook onder voorbehoud. Van zodra er een beslissing is, brengen we jullie zo snel mogelijk nieuws.

Maar er is goed nieuws. De zomerwerking mag doorgaan. De sport- en jeugddienst hebben weer een superleuk programma in elkaar gestoken. En als we ons aan de maatregelen houden, wordt het veilig en leuk voor iedereen. Eén van de maatregelen is dat jongeren verplicht worden om op voorhand in te schrijven via i-school. 

Lees de onderstaande infomatie goed zodat je weet wat er van jou verwacht wordt. 
Hopelijk tot snel!

Tienerwerking zomervakantie 

Wanneer

van woensdag 1 juli tot en met vrijdag 21 augustus. Geen speelpleinwerking op dinsdag 21 juli

Voor wie

 • Voor jongeren van het 1e, 2e en 3e middelbaar.
 • Wanneer een jongere deel uitmaakt van een risicogroep hebben ouders de verantwoordelijkheid om op de medische fiche aan te geven of de ziekte onder controle is (bv. met medicatie).
 • Jongeren die ziek zijn of waren (symptomen in de voorbije 5 dagen) kunnen niet deelnemen.

 

Waar 

 • Alle activiteiten starten/eindigen in het appartement aan het zwembad, Kleistraat 204.

 

Bijkomende afpraken en maatregelen

 • Elke week wordt er een ‘bubbel’ gemaakt, waarbij jongeren maximum 49 andere contacten hebben per week.
 • Er wordt gevraagd aan de ouders om geen spreiding van verschillend jeugdaanbod te plannen in dezelfde week. Kies dus voor 1 bubbel (bv. tienerwerking OF een kamp). Het is de bedoeling dat jongeren in dezelfde week, ook buiten het jeugdaanbod, zo weinig mogelijk contact hebben met anderen buiten hun bubbel.
 • Alle personen die jongeren komen brengen/halen dragen verplicht een mondmasker en houden zich aan de social distancing
 • Er wordt een contactlogboek van de kinderen/jongeren en begeleiders bijgehouden, dat indien nodig wordt doorgegeven aan de overheid voor contacttracing. Bij het deelnemen aan de activiteiten gaan ouders akkoord dat dit wordt doorgegeven.

Activiteiten

 • NIEUW! Omwille van de Corona-maatregelen, zullen er dit jaar enkel activiteiten van een hele dag aangeboden worden. Iedereen is dus aanwezig van 10 tot 16 uur. 
 • Kijk goed naar de uren die bij de activiteiten vermeld staan: soms beginnen we wat vroeger of zijn we wat later terug, moet je met de fiets komen, iets meebrengen, …  !
 • Indien nodig kan het programma steeds aangepast worden door nieuwe Corona-­maatregelen, slecht weer, … programma kan steeds aangepast worden indien dit nodig wordt geacht: slecht weer, …

Je kan het programma van de grabbelpas hier downloaden. Voor de digitale brochure van de jeugdwerking in Aartselaar, klik je hier.

Dagindeling

 • Aanmelden vanaf 9.30 uur in de Leonaar
 • Van 10 tot 16 uur: activiteiten
 • Er is geen voor-en naopvang bij tieneractiviteiten

 

Nieuw: activiteiten Rupeljoeng:

Rupeljoeng is een initiatief voor tieners van de jeugddiensten uit de regio (Aartselaar, Boom, Rumst, Niel en Schelle). Er worden enkele activiteiten georganiseerd voor tieners uit de regio… Gezien de Corona-maatregelen hebben we helaas alle tieneractiviteiten van Rupeljoeng moeten annuleren. Check zeker de facebook n instagram van Rupeljoeng voor onze challenges!

Procedure

Online inschrijven is verplicht en kan online tot 10 dagen voor de activiteit

Online inschrijven kan via een account bij i-school:

 

Annuleren:

 • bij een geldige reden (ziekte, ongeval, …) kan u de inschrijving annuleren en wordt de aanwezigheid niet gefactureerd op voorwaarde dat u een geldig attest aan de jeugddienst bezorgt (via jeugd@aartselaar.be)
 • Kosteloos annuleren zónder geldige reden kan tot 14 dagen vóór de activiteit.
 • Annuleert u niet of te laat? U betaalt voor de activiteit waarvoor u inschreef.

Meebrengen

Wat breng je mee

 • Mondmasker (is bij bepaalde activiteiten verplicht om mee te nemen/te dragen)
 • Fiets
 • Lunchpakket, tussendoortjes en drinken voor een hele dag
 • petje voor de zon, zonnecrème
 • Kijk goed in het programma: soms moet je iets extra meebrengen (bv zwemgerief)

 

Bedrag

Aankopen van een grabbelpas is verplicht: deze wordt gefactureerd bij een eerste reservatie van de activiteiten en per post opgestuurd. Wie al een grabbelpas heeft, meldt dit aan de jeugddienst

Activiteiten: € 0.50 per begonnen half uur voor inwoners, € 1,00 per begonnen half uur voor niet-inwoners, tenzij andere tarieven staan vermeld in de brochure.

Belangrijk om te weten:

 • Inwoners: inwoners van Aartselaar en kinderen waarbij 1 van de ouders in Aartselaar woont
 • Annuleer je niet of te laat, dan betaal je voor de ingeschreven activiteit, tenzij je een medisch attest bezorgt via jeugd@aartselaar.be
 • Na de vakantie ontvang je een factuur


Als je reserveert via i-school krijg je de prijs niet-inwoners te zien. Bij het opmaken van de factuur wordt voor inwoners 50% korting aangerekend, maar dat zie je niet bij de inschrijving! 

Regelgeving

Contactinformatie