Verenigingen gezocht die Winterbar willen uitbaten

Opgemaakt op 15/10/2020

… en in ruil hun clubkassa spijzen ;-)

*** UPDATE: 

Sinds afgelopen maandag zijn de COVID–regels verstrengd en op 23/10 verwachten we nog een aanpassing voor o.a. de jeugd-, sport- en cultuursector. 
De gemeentelijke plannen voor de winterevenementen blijven voorlopig nog overeind. Uiteraard volgen wij de regelgeving op de voet en houden we er ook rekening mee dat de ‘Winterbar’ de heropening van de horeca niet mag beconcurreren.
Laat dit je echter niet tegenhouden om je interesse door te geven. We communiceren sowieso verder met iedereen die zich opgeeft! ***

Van sfeervolle verlichting en animatie tot een toog en toiletten, de gemeente voorziet het allemaal. Ook op praktische ondersteuning kan je rekenen. Ontsmettingsmateriaal, covid-signalisatie, terminals voor contactloos betalen… het wordt allemaal voorzien net zoals een QR-code voor tafelregistratie. Bij de opening en sluiting van de bar komt een medewerker steeds langs om te kijken of alles in orde is.De gemeente speelt met het idee om in december op verschillende avonden een Winterbar in te richten op de parking van de Muziekacademie (Carillolei). Deze winterbar kan uitgebaat worden door verenigingen die dat wensen. Zo kunnen ze hun spaarpotje aanvullen met inkomsten. De gemeente zorgt voor een gezellige inkleding en randanimatie.  

De Winterbar is vijf dagen geopend van 16.30 tot 23 uur. Volgende data komen momenteel in aanmerking:

  • Vrijdag 11/12
  • Zaterdag 12/12
  • Zondag 13/12
  • Vrijdag 18/12
  • Zaterdag 19/12
  • Zondag 20/12
  • Maandag 21/12
  • Dinsdag 22/12

Afhankelijk van de interesse van de verenigingen wordt beslist welke vijf dagen de bar effectief geopend wordt. Er is in de Winterbar plaats voorzien voor 120 bezoekers.

Jouw vereniging achter de tap

Als vereniging sluit je een samenwerkingscontract met de gemeente af. Je volgt het draaiboek op dat door de gemeentediensten werd opgesteld. Ook sta je zelf in voor de voorziening van drank. Wie wil, mag iets om te eten aanbieden. Dit kan eventueel via een foodtruck. Verder kies je zelf of je voor extra randanimatie zorgt. Hiervoor is een samenwerking met de cultuurdienst mogelijk.

Meer info over het concept 'Winterbar' vind je in dit document.

Schrijf je in om de winterbar uit te baten

Heb je als vereniging zin om deel te nemen aan dit project? Laat het ons weten via dit formulier. De inschrijvingen worden afgesloten op zondag 1/11. Wanneer we voor eenzelfde datum meerdere aanvragen ontvangen, wordt er beslist via loting.
Je inschrijving is definitief na de ondertekening van samenwerkingscontract met de gemeente.

De organisatie van de Winterbar gebeurt onder voorbehoud van de provinciale/federale coronamaatregelen.

Heb je interesse, maar zit je nog met vragen, aarzel niet om ons te contacteren:

Contactinformatie