Vlinderwandeling in de Reukens

Dagvlinders vormen belangrijke indicatoren voor de kwaliteit van ons leefmilieu. Helaas doen ze het lang niet zo goed en gaan veel soorten achteruit. Om dit te documenteren vormen cijfers, verzameld door vrijwilligers een belangrijke bron van informatie. Daarom organiseert Natuurpunt sinds 2007 elk jaar een vlinderweekend. Bedoeling is de vlinders in je tuin te tellen. Ook in 2018 wordt er ...

Dagvlinders vormen belangrijke indicatoren voor de kwaliteit van ons leefmilieu. Helaas doen ze het lang niet zo goed en gaan veel soorten achteruit. Om dit te documenteren vormen cijfers, verzameld door vrijwilligers een belangrijke bron van informatie. Daarom organiseert Natuurpunt sinds 2007 elk jaar een vlinderweekend. Bedoeling is de vlinders in je tuin te tellen. Ook in 2018 wordt er weer geteld. Dit jaar op 28 en 29 juli. Zie de Natuurpuntwebsite www.vlindermee.be. Via deze site kan je trouwens een gratis vlinderkaart aanvragen en allerlei tips lezen hoe je tuin vlindervriendelijk te maken.

Maar wij gaan vandaag traditiegetrouw ook eens kijken welke vlinders er in De Reukens allemaal hun thuis gevonden hebben. En natuurlijk gaan we de waargenomen vlinders tellen en doorgeven op de vlindersite. 

Afspraak aan de picknickbank op het Reukenspad (ingang via Langlaarsteenweg naast nummer 89). Voorzie zonnecrème en zonnepet bij warm weer. 
Gids en info: Gert Verschueren, tel. 03 887 10 28, gert7verschueren@hotmail.com

Wanneer

zo 29 juli 2018 van 14:00 tot 16:00

Waar

Reukenspad

Langlaarsteenweg 89
2630 Aartselaar

Organisatie

Natuurpunt Aartselaar

Meer info