Vrijwilligers gezocht om te helpen tijdens incidenten

Opgemaakt op 03/01/2023
Foto: callcenter

Voor de regio Waterkant (welke de gemeenten Aartselaar, Bonheiden, Boom, Duffel, Hemiksem, Niel, Putte, Rumst, Schelle en Sint-Katelijne-Waver omhelst), zoeken wij vrijwilligers om de telefooncentrale en /of opvangcentrum te bemannen bij incidenten.

We zoeken personen die het niet erg vinden om 's nachts uit hun bed gebeld te worden, die anderen graag willen verder helpen, stressbestendig, diplomatisch en discreet zijn.

Bij een incident kan er een noodnummer geopend worden, waar bezorgde burgers terecht kunnen voor meer informatie. Wij zoeken vrijwilligers die deze telefoons willen beantwoorden.

Daarnaast kan er ook opvang in scholen of andere gebouwen georganiseerd worden, indien getroffenen niet meteen naar huis kunnen bij een incident. Daarvoor zoeken wij vrijwilligers, die deze personen willen opvangen, noteren wie aanwezig is en voorzien van koffie en dergelijke.

We nodigen jullie graag uit voor een infosessie op 7 februari om 19u30 in de brandweerkazerne van Boom (Dijleweg 5 2650 Boom) of op 16 februari om 19u30 in het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver (Lemanstraat 63, 2860 Sint-Katelijne-Waver). Hierop voorzien we jullie van de nodige informatie, beantwoorden we al jullie vragen en maken we kennis met elkaar.

Indien je interesse hebt in dit vrijwilligerswerk laat het ons even weten via dit online formulier.                     

Voor bijkomende informatie kan jeterecht bij noodplanning Waterkant op het nummer 0472 88 04 31 of rampenambtenaar@boom.be.