Vrijwilligerswerk voor het Sociaal Huis / OCMW

Vrijwilligers vervullen een belangrijke functie in onze samenleving. Vooral in de welzijns- en zorgsector; daar is het vrijwilligerswerk van prioritair belang. We zijn onze vrijwilligers dan ook erg dankbaar.

Heeft u een beetje vrije tijd en wil u die graag inzetten voor anderen? Dan kunt u ons zeker contacteren, want wij zijn nog op zoek naar mensen die zich bij ons enthousiast vrijwilligersteam willen voegen.

 

Wie zoeken we

 

  1. Chauffeurs voor de Minder Mobielen Centrale

De Minder Mobielen Centrale (MMC) is een vervoerdienst voor personen die zich minder goed kunnen verplaatsen en geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer voor hun verplaatsing.

Als vrijwilliger rijdt u met uw eigen wagen voor onze cliënten heen en weer van hun huis naar familie, de dokter,... U hebt uiteraard een geldige autoverzekering en bent telefonisch en/of via e-mail bereikbaar.

U bepaalt zelf op welke dagen en uren u rijdt. Voor de afgelegde kilometers ontvangt u een vergoeding van 0,30 euro per kilometer. U bent volledig verzekerd door het Sociaal Huis/OCMW Aartselaar.

 

  2. Leerkrachten Nederlandse les aan anderstaligen

Het Sociaal Huis/OCMW wil mensen met een andere taalachtergrond ondersteunen door middel van een aanbod aan extra Nederlandse les. U komt hiervoor enkel in aanmerking als u een achtergrond hebt als leerkracht.

 

  3. Sneeuwruimers voor de Sneeuwtelefoon

Tijdens de wintermaanden zoeken we mensen die sneeuw willen ruimen voor de stoep van mensen uit Aartselaar die dat zelf niet meer kunnen. Als u zelf nog goed te been bent en graag in de buitenlucht werkt, kan u zich hiervoor steeds kandidaat stellen. 

 

 

Hoe aanmelden

Spring eens binnen tijdens de openingsuren van het Sociaal Huis/OCMW. Wie zich kandidaat wil stellen voor de dienst Bib aan huis, kan best contact opnemen met de bibliotheek.

 

Contactinformatie