Werken Bist (i.k.v. heraanleg Steenwinkelstraat - Bist) van start

Opgemaakt op 26/03/2018

Maandag 9 april tot en met dinsdag 1 mei
Sinds maandag 9 april is het eerste deel van de Bist (tussen A12 en Zinkvalstraat) afgesloten. Tot en met dinsdag 1 mei is er hier geen verkeer mogelijk tijdens de werkuren van en naar de A12. Het oversteken van de Bist op het kruispunt Molenberglei/Zinkvalstraat blijft wel mogelijk voor plaatselijk verkeer en fietsers.

Aangekondigde knip in Zinkvalstraat gaat niet door
Ondertussen startte Belcar met de bouw van een nieuw gebouw op een perceel dat grenst aan de Zinkvalstraat. Na overleg tussen Belcar en de gemeente werd beslist dat vrachtwagens die het Belcar-terrein verlaten, dit niet zullen doen via de uitgang langs de Zinkvalstraat maar wegrijden over de Belcar-site. In tegenstelling tot eerdere communicatie maakt Belcar ook niet langer gebruik van de toegangspoort in de Zinkvalstraat om wagens aan te leveren. De aangekondigde knip in de Zinkvalstraat komt er dan ook niet.

Woensdag 2 mei tot en met dinsdag 8 mei
De Zinkvalstraat blijft enkelrichting vanuit de Bist richting Vluchtenburgstraat, behalve tussen woensdag 2 mei en dinsdag 8 mei. Gedurende deze periode wordt het kruispunt Bist/Zinkvalstraat volledig onderbroken. Bewoners kunnen dan hun woning in de Zinkvalstraat bereiken via de Vluchtenburgstraat. Van woensdag 2 mei tot en met dinsdag 8 mei is er dubbelrichtingsverkeer in de Zinkvalstraat.

Woensdag 9 mei tot en met dinsdag 15 mei
Vanaf woensdag 9 mei tot en met dinsdag 15 mei wordt er gestart met de aanleg van de voetpaden. Het kruispunt Zinkvalstraat/Molenberglei is dan terug toegankelijk voor plaatselijk verkeer en fietsers.

Mogen wij u vragen altijd de omleidingsborden te volgen.
Bij mooi weer zou de Bist terug open moeten zijn voor alle verkeer tegen woensdag 16 mei.

Contactinformatie