Rioleringswerken N177: opvolging van de werkzaamheden

Opgemaakt op 20/06/2019

Dit is slechts een korte samenvatting. Meer info over de werken aan de N177 en de fasering vind je op de website van Aquafin. Je kan er ook inschrijven op de elektronische nieuwsbrief.

Kruispunt N177/Kontichsesteenweg (aan MIDAS) onderbroken vanaf 24 juni
Nu maandag 24 juni wordt het kruispunt van de N177 met de Kontichsesteenweg afgesloten voor auto's en vrachtwagens. Behoudens onvoorziene omstandigheden duren de werken aan het kruispunt tot eind augustus.
Fietsers en voetgangers kunnen de hele tijd door, voor hen wordt een doorgang vrij gehouden. We vragen hen uitdrukkelijk om extra op te letten en de werfsignalisatie strikt te volgen.
De N177 is enkel toegankelijk voor bestemmingsverkeer! Het verkeer richting Antwerpen dat naar Hemiksem wil rijden, moet al eerder afslaan - naar de Helstraat.
Bestemmingsverkeer dat op de N177 in de richting van Antwerpen rijdt, wordt vanaf maandag op het kruispunt met de Kontichsesteenweg afgeleid naar de A12.
Doorgaand verkeer dat richting Atomiumlaan of Ikea wil, moet gebruik maken van de doorsteek van de A12 naar de N177 op de grens van Wilrijk (net voorbij de werf). Opgelet: de doorsteek ter hoogte van De Decker - Van Riet is enkel voor bestemmingsverkeer!

Vanaf 17 juni gaan eerste buizen in de grond
Op 17 juni begint de aannemer van aan het kruispunt de sleuf te graven en de rioolbuizen te leggen. Hij werkt dan geleidelijk verder in de richting van Boom. Bewoners en bedrijven langs dit deel van de werken krijgen van de aannemer een brief met meer informatie. Heb je een praktische vraag over de timing of de bereikbaarheid van je zaak, bedrijf of woning, dan kun je die hier rechtstreeks stellen aan de aannemer.

Werken bouwput voor aansluiting regenwaterriool op Struisbeek gestart
In de week van 10 juni is de aannemer gestart met het uitgraven van de bouwput voor de aansluiting van de regenwaterriool op de Struisbeek. Zo werd bv. de beschoeiing geplaatst. In de week van 17 juni wordt eerst de bouwput verder afgewerkt waarna de voorbereidingen starten voor de bouw van de aansluiting op de Struisbeek. De bouw zelf begint in de week van 24 juni.

Eerste werken vanaf 4 juni
Vanaf dinsdag 4 juni wordt het asfalt opgebroken. Aan de kant van de Struisbeek gebeurt dit over een beperkte afstand. Hier wordt eerst de bestaande rioolkoker gereinigd. In de 2de week van juni graaft de aannemer de bouwput voor de aansluiting van de regenwaterriool op de Struisbeek.
Tussen Kontichsesteenweg en Guido Gezellestraat wordt het asfalt over de hele afstand opgebroken. Daarna wordt de bemaling geplaatst langs de kant van de bebouwing. Deze moet ervoor zorgen dat het grondwaterpeil wordt verlaagd zodat de sleuf waarin de riolen komen droog blijft. Half juni start de aannemer met de aanleg van de riolering

Aannemer werken N177 plaatst werfsignalisatie op 3 juni
Op maandag 3 juni plaatst de aannemer de werfsignalisatie van aan de Struisbeek tot voor het kruispunt met de Kontichsesteenweg (fase 1) en van net na het kruispunt met de Kontichsesteenweg tot net voor het kruispunt met de Guido Gezellestraat (fase 3). Het kruispunt zelf blijft nog open tot eind juni. Ook het kruispunt met de hoevelei blijft voorlopig nog toegankelijk voor alle verkeer.

Vanaf 3 juni is enkel de linkse rijstrook van de N177 richting Antwerpen nog open voor bussen van De Lijn en voor bestemmingsverkeer. De rechtse rijstrook, de busstrook en een deel van het voet- en fietspad worden ingenomen voor de werf. Voor lokale fietsers en voetgangers wordt een doorgang voorzien. Hou bij het passeren van de werf rekening met de veiligheidsrichtlijnen. Handelaars en bedrijven blijven toegankelijk.

Opgelet: De planning is steeds afhankelijk van de eersomstandigheden!

Meer actuele info over deze werken vindt u op https://www.aquafin.be/nl-be/particulieren/waar-werken-we/22328-rwa-verbinding-kontichsesteenweg-struisbeek?fbclid=IwAR0B6tUZBdKBKh1TsyTEWnlxn7Z8mXfGzNYl5Cf1OWR0ozXWEnSL6c-RFXQ

 

Contactinformatie