Aartselaar Wintert

Opgemaakt op 15/11/2023
aartselaar_wintert

Aartselaar feest eindejaarsperiode

Aartselaar wintert! Gek op de winter of net niet? Overwinteren moeten we allemaal en dat doe je best zo gezellig mogelijk. Hieronder vind je heel wat feestelijke gebeurtenissen terug die de komende maanden op de agenda staan.

Alle activiteiten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk tenzij anders vermeld.

ATA Eindejaarsactie december

Tradiegetrouw houdt middenstandsvereniging ATA haar Eindejaarsactie gedurende de maand december. Handelaarsvereniging ATA zorgt voor een prijzenpot van € 5 000 aan ATA-cadeaubons. Kom gezellig winkelen in Aartselaar bij de aangesloten ATA handelaars. Je herkent ze aan de ATA-lidkaart en -affiche in hun etalage. Voor de deur staat een mooie kerstboom. Per aankoop van € 5 krijg je een stempel op een speciale ATA-stempelkaart. Heb je 20 stempels, steek de kaart dan in de doos die je bij elke handelaar vindt. De winnaars worden getrokken begin januari en worden persoonlijk verwittigd.

Te winnen waardebons:

 • 4 boekjes van € 250, 2 boekjes van € 500
 • 1 boekje van € 1000, 1 boekje van € 2000

De boekjes bevatten individuele cheques van € 10. Je kan er overal mee terecht, ook voor kleinere bedragen.

Zondag 3/12

36e Kerstmarkt De Koekoek

 • 11 tot 18 uur
 • zaal De Koekoek, Lindenboslaan 2
 • Org. Parochie Onbevlekt Hart van Maria

Kerstmarkt met mooie kerststukjes, kerstbomen, leuke kaartjes, kaarsen, toffe hebbedingen... Of kom smullen van heerlijke pannenkoeken, croque monsieurs, bakharing of soep. De opbrengst gaat naar Welzijnsschakels te Boom. Iedereen welkom. Info: gerda.de.reu@telenet.be.

Vr 8/12 t.e.m. vr 29/12

Kerstmagie: de ideale familie-uitstap

 • Kasteel Cleydael, Cleydaellaan 36
 • Van 8/12 tot 29/12

Het team van Kerstmagie Aartselaar is bijna klaar om jullie te ontvangen met een nieuw verhaal! Kasteel Cleydael wordt helemaal omgetoverd voor een magisch kerstverhaal met live acteurs. Kom en geniet van dit ideale winteruitstapje met familie en vrienden. Tickets en info via www.kerstmagie.be.

Zaterdag 9/12

Cadeaudag en Wereldcafé

 • 10 tot 17 uur
 • Chalet De Hamer, della Faillelaan 21
 • Org. Oxfam Wereldwinkel Aartselaar

Maak kennis met het aanbod van leuke en originele eindejaarsgeschenken! Laat je inspireren door het rijke gamma aan lekkere voedingsmiddelen en sfeervolle cadeauartikelen. Denk aan wijnen wijnen, koffie, chocolade, juwelen, sjaals, agenda’s, huishoudartikelen… Wie wil kan ook proeven van enkele proevertjes. Je kan ook een geschenkencheque van 5, 15 of 25 euro aankopen of geschenkmanden (zowel grote als kleine).

Het volledig gamma kadert in de missie van Oxfam Wereldwinkels: eerlijke en duurzame handel, waarbij de boeren en producenten een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. In het Wereldcafe kan je genieten van een (h)eerlijk drankje of pannenkoeken. Je kan verder steeds terecht in de Wereldwinkel op vrijdag en zaterdag van 10 tot 12.30 uur.

Zondag 10/12

Kerstrondgang Buerstede met pop-up winterbar

 • van 13 tot 21 uur
 • wijk Buerstede
 • Org. Wijkraad Buerstede

Rondgang met versierde muzikale kerstmiswagen. Pop-up bar met glühwein en chocomelk. Stopplaatsen: Ahornenlaan, Zinkvalstraat op parkeerterrein, t.h.v. Molenberg speelpleintje.

Donderdag 14/12

Kerstfeest Sociaal Huis

 • van 14 tot 19 uur
 • Cafetaria Sociaal Huis, Kapellestraat 136
 • Org. Sociaal Huis

Vrijdag 15/12

Sfeervolle wintermarkt De Blokkendoos

 • 15.30 tot 20 uur
 • De Blokkendoos, Leon Gilliotlaan 58
 • Org. GO! De Blokkendoos i.s.m. VROBA

Bezoek de gezellige wintermarkt op de speelplaats en in de turnzaal van de lagereschool. Er zijn verschillende kraampjes waar kerstknutsels, nieuwjaarsbrieven, tombolaprijzen en kerstrozen worden verkocht. Je kan je culinair laten verwennen met overheerlijke erwtensoep, hotdogs, hamburgers en pannenkoeken. En daarbij mag een warm of koud drankje van de winterbar niet ontbreken. Het kerstkoor overgiet het geheel met sfeer en gezelligheid.

Kerstrun Cade

 • Vanaf 17.30 uur
 • Cade, della Faillelaan 36
 • Org. Gemeentelijke Basisschool Cade

17.30 uur: start 9e Kerstrun van Cade in en rond de school! Alle leerlingen, oud-leerlingen en ouders mogen meelopen en/of supporteren! Hapjes en tapjes zijn te verkrijgen: kerstsoep, jenever, glühwein, hotdogs, pannenkoeken, gebakken rijst, snoep, chips, chocolademelk, warme en koude dranken en meer van dat lekkers… Kom proeven van onze gezelligheid. De echte kerstman zal ook aanwezig zijn!

Alles wat je altijd al wilde weten over Kerstmis!

 • 14 uur (einde ca. 16 uur)
 • Lokaal Heemkundige Kring, Carillolei 3 (inkom via parking Heemkundige Kring/Muziekacademie)
 • Org. Gezinsbond Aartselaar i.s.m. Heemkundige Kring Aartselaar

Al eens afgevraagd of Christus wel geboren is op 25 december? En was dat in een stal of in een grot? En in welk jaar? Het jaar 'nul'? En die kerstboom, waar komt die vandaan? En de kerstballen? Wat hebben de Kelten en de Germanen te maken met Kerstmis? Wie is de kerstman? Heb je al van een kerstspin gehoord? Kerst(stads)gids Lieve Marien vertelt in deze voordracht over allerlei vreemde kerstgebruiken. Prijs: € 7 p/p te storten op BE73 7895 5220 5860 met vermelding 'Lezing: Kerstmis'. Info: Ria Thys (ria.thys@telenet.be of 0476 33 79 36) of René Beyst (rene.beyst@scarlet.be).

Vrijdag 22/12

13e Kerstborrel in het Lindenbos

 • vanaf 17 uur
 • Einde Kastanjelaan (kant Pierstraat)
 • Org. Wijkraad Lindenbos

Verwarm mee het Lindenbos tijdens deze 13e kerstborrel. De kerstman brengt een bezoek tussen 18 en 19 uur. Gezellige sfeer met vuurkorven, heerlijke braadworst van de grill en verwarmende dranken aan scherpe prijzen. Meer info op Hoplr of via facebook.com/wijkraadlindenbos.

Tijdens de kerstvakantie

Kinder-doe-tocht in het Cleydaelbos

 • Natuurpunt Aartselaar i.s.m. Bibliotheek
 • Aartselaar en het Agentschap Natuur en Bos

Ga samen met je kinderen van 6 tot 12 jaar op verkenning in het Cleydaelbos. De doe-rugzak helpt je op weg. Tijdens een wandeling van ca. 2,5 km leer je op een speelse manier de natuur in het Cleydaelbos ontdekken: leuke opdrachten, een kompas, loepepotje, zoekkaarten… helpen je daarbij. De wandeling start aan de parking van het Cleydaelbos, Zinkvalstraat (tegenover kasteel Cleydael). De rugzak kan ontleend worden in de Bib, della Faillelaan 32. Je levert deze nadien daar terug in. Meebrengen: stevige wandelschoenen of laarzen, pen. De rugzak verschilt per seizoen. Het thema “Herfst” kan je nog wandelen tot aan de kerstvakantie. Vanaf 21/12 is de 'Winterrugzak' beschikbaar. Info: doerugzak@natuuraartselaar.be.

Zaterdag 16/12

Kerstmarkt Aartselaar: De gezelligste van de regio!

 • 15 tot 22 uur
 • Parking CC 't Aambeeld en de speelplaats van Cade (della Faillelaan)

Hou je van de geur van glühwein of warme chocomelk? Of drink je toch liever een jenevertje? Voor sfeer en winterse gezelligheid is de kerstmarkt in Aartselaar the place to be! Je kuiert langs kraampjes op het sfeervol ingerichte terrein vol warme fonkelende lichtjes waar je iets lekkers kan drinken of eten. Sommige deelnemers verkopen leuke snuisterijen voor goede doelen, bij lokale kunstenaars en andere standhouders kan je originele kerstcadeaus scoren. Sfeer en gezelligheid ten top in de wintereditie van Aartselaar Feest!

Dankzij de hartelijkheid van onze standhouders en verenigingen brengen we licht en plezier in de donkere dagen van het jaar.

Volgende standhouders kan je terugvinden op de kerstmarkt: Ouderraad De Wonderpluim, Ilan Belderbos, Apers Tanja, De bekoring ondersteuning, N-VA Aartselaar, Cindy Resseler, K.K.M. de Xaverianen Aartselaar vzw, Aartselaar BBC, Van Gorp Karine, Chiro Akkefietje en Chiro Echo, Zwerfpoezen Rupelstreek, Zvc Stakanit, Marie-Michèle Guiette-De Vel, Studio Madam, cd&v, Positivo's - Draag-Kracht, kermisbedrijf Goossens, jeugdraad Aartselaar, Ouderwerking Cade, Jins Gidsen Sint-Jan, Vinum Cleydalis wijnclub, Yesscleaning, Lanthai, Samen-NAP, Kiwanis Aartselaar, Team cyclist Amateurist kotk, Team Get Wild, Mba vzw, Petra Dedecker, De Moekes, RC Modelbouwvrienden, Deswarte Marc, Lions Club Aartselaar Cleydael, Lagoondivers, Marijke Vandenbroeck, 100.000 schouderklopjes

Sfeer en gezelligheid ten top in de wintereditie van Aartselaar Feest!

15u00  Start Kerstmarkt

Podium
15u00    Xaverianen
16u15    Toonaardig
16u45    Bard & Arnout
17u30    DJ Handjes in de lucht
18u30    Berenworp (kerstman, burgemeester)
21u15    Starlight Performance Ensemble              

Vuurzone

15u30    Kerstman ontvangt
16u30    Kerstman ontvangt
17u15    Vuuract Out of the Box
19u30    Kerstman ontvangt
20u30    Vuuract Out of the Box 

Rondgang tijdens de markt
16u00    Kersttypotheek
18u45    Vuuract Marshmallow Man
21u00    Zorgmoment      

Danszone
18u45    Team Get Wild
20u00    Dance Duplex   

22u00 Einde Kerstmarkt             

Doorlopend plezier en verwondering
Traditiegetrouw zorgen we voor heel wat vurige en andere animatie in deze magische periode van het jaar. Wanneer een ballerina uit haar muziekdoosje stapt in de poëtische vuurvoorstelling Out of the Box beleef je mee een hartverwarmend maar o zo vurig verhaal.
Spot zeker ook de Kersttypotheek die over de kerstmarkt trekt. Deze woordverzamelaars maken samen met jou een originele wenskaart. Klap op de vuurpijl is Marshmellow Man. Met een vlammenwerper en een spectaculaire vuurshop tovert hij in geen tijd een heerlijke traktatie voor de toeschouwers.

Lokaal talent on stage
Doorlopend geven talrijke Aartselaarse verenigingen en talent uit de regio het beste van zichzelf. Het jonge geweld van Dance Duplex en Team Get Wild geeft wervelende shows aan de danszone. Ingetogen kerstliederen gebracht door het lokale koor Toonaardig en Bard & Arnout worden op het podium afgewisseld met muziekoptredens van de Xaverianen en de Starlight Marching & Percussion band.

Kerstpret voor kinderen & families
In een wam tentje kunnen de kleinsten onder ons genieten van hartverwarmende kerstverhalen. Maak zotte selfies met één van de rondlopende kerstfiguren of bestuur je eigen kersttruck. DJ Handjes in de Lucht warmt de kinderen tegen 18.30 uur op voor de cadeauworp met zijn Kerstspecial. Bereid alvast je coolste dancemoves voor!

Warm Aartselaar
Aan de vuurzone is het gezellig vertoeven. Je kan er lekker opwarmen en bijpraten met buren, vrienden, kennissen en de kerstman natuurlijk. Om 21 uur houden we een 'verbrand je zorgenmoment' waarbij iedereen op hetzelfde ogenblik zijn zorgen in het vuur kan gooien.

Je merkt het. De Kerstmarkt is de uitgelezen plek voor de Aartselarenaar die bekend staat voor zijn goedheid, jovialiteit en gezelligheid!

Kwitbekers voor een kleinere afvalberg
Net als op andere evenementen, zijn we op de kerstmarkt verplicht met herbruikbaar drinkgerei (bekers, cavaglazen, jeneverglaasjes, thermobekers) te werken, en zo de afvalberg te verkleinen.
Je betaalt aan de standen € 2/€ 3 waarborg voor je herbruikbare beker, bord of bowl.
Op het einde van je bezoek, lever je alles in bij één van de standen. Je krijgt dan je waarborg terug.

Zondag 17/12

Inzameling speelgoed en kledij Kiwanis

 • 10 tot 15 uur
 • Laar
 • Kiwanis

Kerst- en Nieuwjaarsrecepties

ADVIESRADEN

Sportraad

 • Donderdag 11/1 om 20 uur
 • CC ’t Aambeeld, della Faillelaan 34
 • Nieuwjaarsreceptie voor de leden van de sportraad (volgend op de AV)

Jeugdraad

 • Vrijdag 22/12 om 19 uur
 • De Leonaar, sportcentrum,
 • Kleistraat 204

POLITIEKE PARTIJEN

N-VA

 • Vrijdag 26/1 om 20 uur CC ’t Aambeeld, della Faillelaan 34
 • Voorzitter Bart De Hertogh en burgemeester Sophie De Wit richten die avond graag het woord tot de aanwezigen. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom!