Aartselaar zomert!

Opgemaakt op 25/05/2022
Foto: Aartselaar zomert

Zomer, vakantie: tijd om te genieten!

De gemeentediensten organiseren heel wat events de komende weken. Rode draad doorheen heel het zomergebeuren: plezier en ontspanning.

AARTSELAAR FEEST! OPENLUCHTBAL met gezellige BBQ

Zaterdag 9 juli - 18u tot 23u45
Laar
Optredens gratis

Programma
18u     BBQ (tegen een democratische prijs)
20u     Optreden Tinne Oltmans Live
22u    Optreden Dries & de Belgen 

Omdat feesten op een lege maag geen goed idee is, starten we de avond met een gezellige BBQ op het Laar, midden in het dorp van Aartselaar. Vanaf 18u kan je er terecht voor je favoriete gerecht, overgoten met een overheerlijke barbecuesaus. 

 

Op het podium bijt Tinne Oltmans om 20u de spits af. Deze veelzijdige artieste, bezige bij en spring-in’t-veld komt met haar eigen pop/rock band en brengt verrassende covers maar ook edgy eigen werk, leuke meezingers en originele medleys.
Rond 22u neemt de energieke liveband Dries & de Belgen met een overdosis aan enthousiasme de fakkel over van frontvrouw Tinne. Zij brengen Nederlandstalige popsongs van Clouseau tot Gorki, Raymond van het Groenewoud tot De Kreuners.

Haal de dansschoenen maar boven en smeer vooral de kelen om luid mee te zingen.      
Het wordt een onvergetelijke avond. 

Logo Vlaanderen Feest


Comedy: WILLIAM BOEVA

Vrijdag 15 juli – 20u15
Openluchtpodium Bar Zomer - Oeyvaersbosch
Ticketprijs: €5 (-26j) / €10

foto William Bouva

Met zijn volle 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant is William Boeva (°6/11/1989, Antwerpen) de grappigste dwerg der Lage Landen. Gewapend met een mond groter dan zijn gestalte, een kunstheup en een handvol grappen trekt hij in 2009 richting comedycafé The Joker in Antwerpen ,om er keihard op zijn bakkes te gaan. Maar William had van het podium geproefd en zette door. Al snel volgen een reeks beginnerawards in het comedycircuit en kijk, ondertussen is William al 32 en voelt hij aan alles dat hij nu zijn leven echt in handen moet nemen, want het is nog niet te laat! Denkt hij.


Openluchtfilm WEST SIDE STORY (Steven Spielberg)

Zondag 21 augustus - 21u30   
Klein Laar 
Gratis

Openluchtfilmpubliek

De bekende theatermusical West Side Story uit 1957, die een moderne bewerking was van Shakespeare’s Romeo en Julia, kreeg  in 1961 voor het eerst een verfilming die een megagroot succes kende. Regisseur Steven Spielberg herwerkte deze musicalklassieker en levert, door zijn ervaring met grote spektakelfilms, een heel frisse maar vooral swingende versie af vol wervelende choreografieën en prachtig camerawerk. 
De Jets en de Sharks zijn twee rivaliserende jeugdbendes uit New York. Tony behoorde ooit tot de Jets, terwijl Maria de zus is van Shark’s leider Bernardo. Ondanks de rivaliteit tussen de twee bendes worden Tony en Maria verliefd en beginnen een verboden romance. 
In de hoofdrollen schitteren de jonge acteurs Ansel Elgort (Baby Driver) en Rachel Zegler. 
Breng je eigen stoeltje mee en geniet van een fantastische filmbeleving in openlucht en een heerlijk stukje topcinema!


CLEYDAEL GOES CLASSIC

Een klassiek concert in een prachtig kader
Donderdag 25 augustus - 20u15
Kasteel Cleydael
Gratis maar met verplichte reservatie (ccaartselaar.recreatex.be)

kasteel en publiek bij maanlicht

Cleydael goes classic staat garant voor een onvergetelijk zomeravond vol klassieke muziek in de schaduw van kasteel Cleydael. Muziekensemble Casco Phil betovert je met de mooiste aria’s en melodieën uit 300 jaar operageschiedenis. Neurie mee met wereldberoemde muziekcomposities van  muzikale grootmeesters en laat je vervoeren door de gekende ouvertures en intermezzi in het prachtige kader van het domein. Een openlucht concert waar jong en oud van kan genieten. 


AARTSELAAR ZINGT!

Zaterdag 27 augustus – 20u tot 23u30
Laar
Gratis

Programma
20u    live optreden Catch 22 
22u    Aartselaar Zingt!
23u    Lokale DJ 

Catch 22

De avond wordt op gang getrapt door de coverband Catch 22, een rockpop viertal met roots in Aartselaar. Op hun setlist, naast enkele eigen nummers, hits van Kings of Leon, Ben E. King, Arctic Monkeys en Queen. Zij die er vorige zomer bij waren op Bar Zomer, weten dat ze kunnen knallen!
We feesten verder en zingen samen met de komische gelegenheidsgroep Aartselaar Zingt! Enkele oudleden van Aartselaarse jeugdverenigingen stappen met veel lef het podium op en stellen een programma samen van Nederlandstalige meezingers. Die brengen ze op hun geheel eigenwijze humoristische manier. Veel ambiance, hilarische bindteksten en dito outfits doen hier en daar een valse noot vergeven. Zelfs het meest verlegen muurbloempje danst het gras uit de grond. 
Een lokale DJ sluit feestelijk de avond af. 


GROTE KERMIS AARTSELAAR

kermis

27 t.e.m. 30 augustus Laar en Baron van Ertbornstraat
2 t.e.m. 4 september Laar

Openingsuren: Zaterdag en zondag vanaf 14u,
weekdagen vanaf 15u30, jaarmarktdag (30 augustus) vanaf 10u

Zondag 4 september familiedag met leuke kortingen

Eendjes vissen, zwaaien naar mama en papa vanaf de paardenmolen, knallen in de botsauto’s of een beer schieten voor je lief. Oh die zalige kermistijd! Af en toe zondigen voor de lijn moet kunnen. Het smullen van smoutebollen staat traditiegetrouw met stip bovenaan het lijstje van lekkernijen op de kermis. 
Amusement verzekerd voor iedereen!


JAARMARKT

Dinsdag 30 augustus – 9u30 tot 23u30
Dorpskern Aartselaar
Gratis

jaarmarkt Aartselaar zingt

Programma overdag

  09u30 - 15u   Feestmarkt met stands in de dorpskern 
  10u - 15u    Familieplein (Klein Laar)
  11u + 14u    Straattheater circusvoorstelling DETOUR van BERT &  FRED (Klein Laar)
  10u - 15u    Vindhet!Plein met rommelmarkt en Repaircafé
(Parking Academie en Heemkundige Kring)Programmatie avond

 19u   Jogging Dwars door Aartselaar
  20u15    Optreden Coverband DUK
  22u    Optreden Coverband RFF
  10u - 15u    Vindhet!Plein met rommelmarkt en Repaircafé
(Parking Academie en Heemkundige Kring)

 

Zoals de traditie het wil, wordt er eind augustus een jaarmarkt georganiseerd in Aartselaar. In de ochtend kan je in de dorpskern terecht op de gezellig markt waar je producten van plaatselijke handelaars, marktkramers en bedrijven kan kopen. Lokale verenigingen tonen steevast het beste van zichzelf en je kan er bovendien terecht voor een hapje of een drankje. Wanneer je moe bent van het flaneren langs de vele kraampjes kan je neerploffen op het terras van de horeca aan het Laar om even te bekomen. 
Het familieplein op het Klein Laar is ondertussen een vaste waarde voor leuk kinderamusement. Het plein wordt dit jaar omgedoopt tot een echte circuspiste. Kom proeven van verschillende circustechnieken, leer jongleren, neem deel aan een creatieve knutselactiviteit of laat je snoet grimeren. Om 11u en 14 kan je gratis naar de poëtische circustheatervoorstelling DETOUR van Bert & Fred. Op het Vindhet!Plein organiseren we voor het eerst een rommelmarkt. Ook het repair café is weer van de partij. Je kan er kledij, kapotte huisraad of kleine elektrische toestellen laten herstellen om ze zo een tweede leven te geven. 
In de late namiddag gaan we er even tussenuit om er ’s avonds opnieuw te staan. Kom vanaf 19u je sportieve vrienden aanmoedigen, of nog beter, neem zelf deel aan de stratenloop Dwars door Aartselaar. Om 20u neemt de coverband DUK het podium in. Verwacht je aan de allergrootste hits en verrassende medleys met disco, pop, rock, reggae, dance… en natuurlijk ook enkele Vlaamse nummers!  Partyband RFF met zanger en acteur Gio Kemper houdt van muziek en van feesten. Ze brengen songs van o.a. Bruno Mars, Prince, Michael Jackson, Snoop Dogg…  en nog veel meer. Met veel pit en driedubbele energie palmen ze het Laar in en serveren een memorabele avond om nooit meer te vergeten. 

En dan is er ook nog:

 • Bar Zomer
  Openingsdatum volgt nog
  tot 5 september in Oeyvaersbosch
  https://www.facebook.com/barzomeraartselaar

 • 5e GP BEERENS - Ereprijs SKM 
  Zondag 4 september
  10u tot 22u
  Dames Elite wielerwedsstrijd UCI 1.1 met tal van randanimatie.
  Het vernieuwde parcours met verschillende doortochten door De Schorre en een finale met vier plaatselijke rondes in Aartselaar zorgen voor een spannende en attractieve slotwedstrijd van de SKM Ladies Cycling Cup.
  Start en aankomst: Kapellestraat, randanimatie aan het Klein Laar
  Info en het volledig parcours vind je https://destervanaartselaar.be/