Aartselaar zomert ook in augustus verder!

Opgemaakt op 10/08/2022
Aartselaar zomert

Zomer, vakantie: tijd om te genieten!

De gemeentediensten organiseren ook in augustus heel wat events . Rode draad blijft plezier en ontspanning. Heerlijk genieten in eigen dorp samen met familie & vrienden.

 • Zo 21 augustus: Openluchtfilm
 • Do 25 augustus: Cleydael goes classic
 • Za 27 augustus: Aartselaar Zingt!
 • Za 27 augustus tot en met zo 4 september: Kermis
 • Di 30 augustus: Jaarmarkt

 

Openluchtfilm WEST SIDE STORY (Steven Spielberg)

Zondag 21 augustus - 21u30   
Klein Laar 
Gratis

Openluchtfilmpubliek West Side Story

De bekende theatermusical West Side Story uit 1957, die een moderne bewerking was van Shakespeare’s Romeo en Julia, kreeg  in 1961 voor het eerst een verfilming die een megagroot succes kende. Regisseur Steven Spielberg herwerkte deze musicalklassieker en levert, door zijn ervaring met grote spektakelfilms, een heel frisse maar vooral swingende versie af vol wervelende choreografieën en prachtig camerawerk. 
De Jets en de Sharks zijn twee rivaliserende jeugdbendes uit New York. Tony behoorde ooit tot de Jets, terwijl Maria de zus is van Shark’s leider Bernardo. Ondanks de rivaliteit tussen de twee bendes worden Tony en Maria verliefd en beginnen een verboden romance. 
In de hoofdrollen schitteren de jonge acteurs Ansel Elgort (Baby Driver) en Rachel Zegler. 

Breng je eigen stoeltje mee en geniet van een fantastische filmbeleving in openlucht en een heerlijk stukje topcinema!

Lees meer


CLEYDAEL GOES CLASSIC

Een klassiek concert in een prachtig kader
Donderdag 25 augustus - 20u15
Kasteel Cleydael
Gratis maar met verplichte reservatie (ccaartselaar.recreatex.be)

kasteel en publiek bij maanlicht Sfeerbeeld Cleydael_Ludo Alaerts

Cleydael goes classic staat garant voor een onvergetelijk zomeravond vol klassieke muziek in de schaduw van kasteel Cleydael. Muziekensemble Casco Phil betovert je met de mooiste aria’s en melodieën uit 300 jaar operageschiedenis. Neurie mee met wereldberoemde muziekcomposities van  muzikale grootmeesters en laat je vervoeren door de gekende ouvertures en intermezzi in het prachtige kader van het domein. Een openlucht concert waar jong en oud van kan genieten. 

Lees meer


AARTSELAAR ZINGT!

Zaterdag 27 augustus – 20u tot 23u30
Laar
Gratis

Programma


20u30
   live optreden Catch 22 
22u        Aartselaar Zingt!
23u        Lokale DJ 'Track-Thor' 

Catch 22  DJ Track-Thor

De avond wordt op gang getrapt door de coverband Catch 22, een rockpop viertal met roots in Aartselaar. Op hun setlist, naast enkele eigen nummers, hits van Kings of Leon, Ben E. King, Arctic Monkeys en Queen. Zij die er vorige zomer bij waren op Bar Zomer, weten dat ze kunnen knallen!

We feesten verder en zingen samen met de komische gelegenheidsgroep Aartselaar Zingt! Enkele oudleden van Aartselaarse jeugdverenigingen stappen met veel lef het podium op en stellen een programma samen van Nederlandstalige meezingers. Die brengen ze op hun geheel eigenwijze humoristische manier. Veel ambiance, hilarische bindteksten en dito outfits doen hier en daar een valse noot vergeven. Zelfs het meest verlegen muurbloempje danst het gras uit de grond. 

Onze lokale DJ Track-Thor deed onlangs Tomorrowland uit zijn dak gaan & sluit deze keer feestelijk de avond af op het Laar! Ambiance verzekert!


GROTE KERMIS AARTSELAAR

kermis

27 t.e.m. 30 augustus Laar en Baron van Ertbornstraat
2 t.e.m. 4 september Laar

Openingsuren: Zaterdag en zondag vanaf 14u,
weekdagen vanaf 15u30, jaarmarktdag (30 augustus) vanaf 10u

Zondag 4 september familiedag met leuke kortingen

Eendjes vissen, zwaaien naar mama en papa vanaf de paardenmolen, knallen in de botsauto’s of een beer schieten voor je lief. Oh die zalige kermistijd! Af en toe zondigen voor de lijn moet kunnen. Het smullen van smoutebollen staat traditiegetrouw met stip bovenaan het lijstje van lekkernijen op de kermis. 
Amusement verzekerd voor iedereen!


JAARMARKT

Dinsdag 30 augustus – 9u tot 23u30
Dorpskern Aartselaar
Gratis

Jaarmarkt -SfeerbeeldBlokkeer 30 augustus in je agenda voor de geliefde jaarmarkt! Ontmoet elkaar zoals elk jaar in de vele stands in de dorpskern, geniet van circus op het familieplein van de cultuurdienst en kuier dit jaar voor het eerst langs een gezellige rommelmarkt. Lokale verenigingen tonen steevast het beste van zichzelf en je kan er bovendien terecht voor een hapje of een drankje. Wanneer je moe bent van het flaneren langs de vele kraampjes kan je neerploffen op het terras van de horeca aan het Laar om even te bekomen.

Nog energie over? Loop dan met andere sportieve dorpsgenoten dwars door Aartselaar. Eindig de dag  met vrienden en familie en een frisse pint of cola in de hand voor het podium op het Laar. Partybands DUK & RFF (met Giovanni Kemper) houden je heel de avond op de dansvloer!

Ken jezelf en vraag 31/8 ook maar verlof aan ;-)

 

PROGRAMMA OVERDAG

Detour - Bert & Fred  Rommelmarkt  Rock au vin  Jaarmart - Circus De Sven

 • 09u-15u       Feestmarkt met stands in de dorpskern

 • 09u-15u        Boulevard d'ARTselaar (Carillolei):
  kunstenaarsmarkt met creatieve lichtobjecten, kalligrafie, handgemaakte juwelen (glas, zilver, fantasie), illustraties (posters, T-shirts, prentenboeken), textielproducten, herinneringssilhouetten, kalligrafie, wenskaarten, houten dozen, schilderijen, tekeningen, keramiek, beelden (speksteen, brons, fantasie), sfeergeschenken

 • 10u-15u       Familieplein (Klein Laar) met om 11u en om 14u 
                       circusvoorstelling DETOUR

 • 10u-13u       Mobiele band 'Rock au Vin'

 • 10u-15u       Vindhet!Plein (Parking academie en Leon Gilliotlaan):
  rommelmarkt, Repaircafé en Fairtrade Bar


Het familieplein op het Klein Laar is ondertussen een vaste waarde voor leuk kinderamusement. Het plein wordt dit jaar omgedoopt tot een echte circuspiste. Kom proeven van verschillende circustechnieken, leer jongleren, neem deel aan een creatieve knutselactiviteit of laat je snoet grimeren.
Om 11u en 14 kan je gratis naar de poëtische circustheatervoorstelling DETOUR van Bert & Fred.

Op het Vindhet!Plein organiseren we voor het eerst een rommelmarkt. Ook het Repair café is weer van de partij. Je kan er kledij en je fiets laten herstellen, alsook je messen laten slijpen.

 

PROGRAMMATIE AVOND

Vierkante meter  RFF  DUK Coverband  Jaarmarkt Sfeerbeeld Danny Waegemans

 • 16u30-18u30 Mobiele band 'Vierkante Meter'
 • 19u                Jogging Dwars door Aartselaar
 • 20u15            Coverband 'DUK' 
 • 22u00            Coverband 'RFF' met zanger & acteur Gio Kemper

In de late namiddag gaan we er even tussenuit om er ’s avonds opnieuw te staan. Kom vanaf 19u je sportieve vrienden aanmoedigen, of nog beter, neem zelf deel aan de stratenloop Dwars door Aartselaar.

Om 20u neemt de coverband DUK het podium in. Verwacht je aan de allergrootste hits en verrassende medleys met disco, pop, rock, reggae, dance… en natuurlijk ook enkele Vlaamse nummers! 

Partyband RFF met zanger en acteur Gio Kemper houdt van muziek en van feesten. Ze brengen songs van o.a. Bruno Mars, Prince, Michael Jackson, Snoop Dogg…  en nog veel meer. Met veel pit en driedubbele energie palmen ze het Laar in en serveren een memorabele avond om nooit meer te vergeten.

En dan is er ook nog:

 • Sfeerbeel Bar ZomerBar Zomer
  1 juli tot 5 september in Oeyvaersbosch
  Open op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag
  https://www.facebook.com/barzomeraartselaar


 • 6e GP BEERENS - Ereprijs SKM 
  Zondag 4 september
  10u tot 22u
  Dames Elite wielerwedsstrijd UCI 1.1 met tal van randanimatie.
  Het vernieuwde parcours met verschillende doortochten door De Schorre en een finale met vier plaatselijke rondes in Aartselaar zorgen voor een spannende en attractieve slotwedstrijd van de SKM Ladies Cycling Cup.
  Start en aankomst: Kapellestraat, randanimatie aan het Klein Laar
  Info en het volledig parcours vind je https://destervanaartselaar.be/