Bestrijd mee de Aziatische hoornaar

aziatische-hoornaart

De Aziatische hoornaar is een ernstige bedreiging voor het bijenbestand en inheemse insecten. Met ondersteuning van de gemeentelijke milieudienst start Aartselaars hobby imker Bart met een initiatief om de populatie van Aziatische hoornaars onder controle te krijgen.

In gans Europa worden momenteel verschillende bestrijdingsmethoden uitgetest. Springtrapping (voorjaarsvangen), waarbij jonge koninginnen worden afgevangen alvorens ze een nest weten op te bouwen, blijkt succesvol te zijn. 

De gemeente voorziet 100 vallen om springtrapping in Aartselaar uit te rollen. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die een val willen plaatsen in hun tuin.

Interesse om mee te doen? 

  • Kom naar het infomoment op woensdag 8 mei om 20 uur in het gemeentehuis
  • Of contacteer de milieudienst via milieu@aartselaar.be of 03 870 16 11. Bezorg ons je adres en wij zorgen voor een lokdoosje en een recept voor een goede lokstof. Heb je een koningin gevangen? Dan geef je die informatie door aan onze dienst. 

Met enkele minuutjes tijd per week lever je zo een grote bijdrage aan de natuur..

Meer info over de Aziatische hoornaar vind je op de website van Natuur en Bos. https://www.natuurenbos.be/dossiers/aziatische-hoornaar