Breng jouw wijk in beweging, want elke stap telt!

bestemmingspijl_10.000_stappen_001
Samen bouwen we aan zorgzame wijken. Wijken waarin bewoners zorg voor elkaar dragen in de ruime zin van het woord, waar levenskwaliteit en gezondheid centraal staan, waar mensen zich goed en geborgen voelen. Wijken die mensen in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk. Want wijken kunnen enkel zorgzaam zijn als ze ook beweegvriendelijk zijn! En daar is Aartselaar alvast mee gestart… met de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’.
 

Plaats elke stap op een voetstuk

Zet je beste beentje voor en stap mee in deze campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s. Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter – en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed. Al stappend heb je één voet binnen naar meer social contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt de wijken en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt!

Bart Lambrecht, schepen van Mobiliteit, Openbare Werken, Sport, Communicatie en Dierenwelzijn:
Dagelijks 10.000 stappen is ook om sportieve redenen een goede zaak. Je wordt fitter, bent meer in beweging, leert je omgeving beter kennen én komt meer mensen tegen. Ik ben er zelf begin oktober mee gestart in het kader van De Roze Mars, de strijd tegen borstkanker, en ondervind nu aan de lijve al die voordelen. Met talrijke wegwijzers in ons dorp die niet alleen de richting, maar ook het aantal stappen weergeven, en straatnaambordjes die vergezeld gaan van het aantal stappen dat je zet als je die straat uitwandelt, proberen we met dit project nóg meer mensen te verleiden om meer te voet te doen. Dat is ten slotte ook voor onze Aartselaarse mobiliteit en de vereiste modal shift een goede zaak. 

Hilde Heyman, schepen van Welzijn en Sociaal Beleid, Gezinsbeleid, Kinderopvang, Seniorenbeleid en Woonbeleid:
Bewegen is een belangrijk onderdeel van onze gezondheid, met het gekende gezegde "rust roest" in gedachten! Begin dit jaar hebben we via HOPLR vele inwoners bevraagd naar hun wandelingen en verplaatsingen op Aartselaars grondgebied. Dit gaf ons zeer nuttige info in de keuze van de stappensignalisaties. Door de visuele zichtbaarheid op de signalisaties met de vermelding van het aantal stappen, aantal minuten stappen en fietsen willen we onze inwoners stimuleren om nog meer te bewegen in onze gemeente. We streven daarbij ook naar 10.000 stappen per dag, maar het belangrijkste blijft: elke stap telt!

De eerste stap begint bij jouw voordeur!

Er beweegt wat in je wijk. Heb je de stappensignalisaties al gezien in onze gemeente? Hiermee tonen we dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in je wijk ook extra stappen opleveren. Want elke stap telt! De komende 4 jaar zet Aartselaar nog verder in op beweegvriendelijke wijken.

Je kan het project ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ op onze webpagina '10.000 stappen: elke stap telt!' en de sociale mediakanalen blijven volgen.

Elke stap telt voor Aartselaar!