Herinrichting A12/N177: Alternatief A gekozen als beste oplossing

Vlaanderen-AWV-A12-Aartselaar-20231113-WEB-135

De Vlaamse Regering koos op vrijdag 8 maart 2024 voor alternatief A als meest optimale oplossing voor de herinrichting van de A12/N177 in Aartselaar en Wilrijk-Zuid.

Met alternatief A krijgt de A12 drie korte tunnels onder de grootste kruispunten. Bovengronds wordt telkens een volledig conflictvrij kruispunt ingericht. In het voorstel komt er ook een aparte busbaan op de N177 en dubbelrichtingsfietspaden aan beide zijden van de rijweg.

Tijdens een intensief participatietraject van twee jaar, gaven duizenden betrokkenen hun ideeën en voorkeuren voor het project. Die werden gebundeld in drie mogelijke alternatieven. In het najaar van 2023 stelde consortium Team A12 deze drie alternatieven voor aan de inwoners van Aartselaar en Wilrijk tijdens enkele infomarkten.

Nu gaat het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag om alternatief A uit te werken tot een uitvoerbaar plan. Dat traject doorloopt nog een heel aantal stappen voordat de herinrichting kan starten.

Meer info over het volledige project kan je lezen op https://wegenenverkeer.be/werken/herinrichting-a12/n177-aartselaar-en-wilrijk-zuid