Laat je gratis vaccineren

GezondeGemeente_logo_CMYK

Op woensdag 29 mei kan je je gratis laten inenten tijdens de vaccinatieactie van de Welzijnsraad i.s.m. de huisartsen van Aartselaar. Je kan hiervoor van 19 tot 20 uur terecht in het Sociaal Huis, Kapellestraat 136. Breng zeker je vaccinatiekaart en je identiteitskaart mee.

Volgende vaccins zijn gratis ter beschikking:

  • voor kinderen: polio, difterie, tetanus, kinkhoest, hepatitis B, haemophilus influenza, pneumokokken, meningokokken, mazelen-bof-rubella (vooraf inschrijven)
  • voor volwassenen: difterie, tetanus, kinkhoest (nu in één vaccin), mazelen-bof-rubella (vooraf inschrijven)

Dit zijn de basisvaccinaties die in Vlaanderen aangeraden worden.

Mazelenvaccin nodig? Schrijf vooraf in.

Voor kinderen, jongeren en volwassenen vanaf geboortejaar 1970 bieden we ook een mazelen-bof-rubella-vaccin aan. Hiervoor is inschrijven verplicht, want we hebben een beperkte voorraad.

Het mazelenvaccin is een basisvaccinatie en extra aan te raden voor gezondheidswerkers en personen die in contact komen met kinderen. Je bent voldoende beschermd tegen de mazelen als je:

  • zelf de mazelen hebt doorgemaakt
  • 2 keer gevaccineerd bent tegen de mazelen.

Twijfel je of je een mazelenvaccin hebt gehad? Dan moet je niet aarzelen om je (opnieuw) te laten vaccineren. Zelfs als je meer dan 2 dosissen toegediend krijgt, treden er zelden bijwerkingen op.

Opgelet: het vaccin mag niet gezet worden bij zwangere vrouwen of vrouwen die in de maand na de vaccinatie zwanger willen worden. Er wordt aangeraden om 15 minuten na vaccinatie na te blijven.  

Schrijf in voor het mazelenvaccin via sociaalhuis@aartselaar.be en bezorg ons jouw naam - voornaam - geboortedatum - niet-zwanger. Je ontvangt een richtuur om langs te komen.

Extra info over vaccinatie

Alle nuttige informatie vind je op www.vaccinatieweek.be. Je vindt er o.a. een duidelijk overzicht van welke vaccins per leeftijdscategorie aangeraden worden.