Registratie als vrijwilliger in een stembureau

Aartselaar heeft 11 stembureaus verspreid over zes locaties: Kerk St. Jan (wijk Koekoek), Bibliotheek, Grote Cade, Turnzaal aan de kerk, seniorenchalet den Hamer en de kleuterschool Buerstedelei.

Heel wat voorzitters en bijzitters in deze stembureaus zorgen voor een vlot verloop van de verkiezingen. Misschien was je in het verleden al eens voorzitter of bijzitter en vond je dit best wel leuk of heb je zin om dit eens mee te beleven? Ben je 18 jaar of ouder, inwoner van de gemeente Aartselaar en stemgerechtigd, dan kan je je opgeven als vrijwillige voorzitter of bijzitter.

Op de verkiezingsdag ben je aanwezig vanaf 7u. De voorzitter leidt het stembureau dat voor de kiezers geopend is van 8 tot 16u. Hij stelt het stembureau samen en verdeelt de taken. De bijzitter voert onder leiding van de voorzitter administratieve taken uit en helpt de kiezer indien nodig bij het gebruik van de stemcomputer.

Aartselaar legt je in de watten

Naast de wettelijke vergoeding zorgen wij als gemeente voor ontbijt, lunch, koffie en frisdrank. Daarnaast bedanken we al onze vrijwilligers voor hun inzet met een persoonlijke uitnodiging voor het vrijwilligersfeest van 28 september 2024. 

Wees gerust, de voorzitter zal vooraf ook worden uitgenodigd voor een voorzittersopleiding.

Interesse?

Schrijf je in via dit inschrijvingsformulier.

Voorwaarden

Om u te registreren als vrijwilliger, moet u 18 zijn en stemgerechtigd.

 

Procedure

Schrijf je via dit inschrijvingsformulier.

U kunt uw naam uit de vrijwilligerslijsten laten schrappen via e-mail naar burgerzaken@aartselaar.be

Contactinformatie