Werken Cleydaellaan en Reetsesteenweg

Opgemaakt op 28/05/2024
Foto: wegenwerken

Vanaf maandag 10/6 startten er betonplaatrenovatiewerken in de Cleydaallaan en de Reetsesteenweg. Bij deze renovatiewerken worden sommige betonplaten opgeperst en andere vernieuwd. Bij het oppersen wordt er onder hoge druk betonspecie onder de platen geperst. Zo komen deze terug op de juiste plaats te liggen. Bij het vernieuwen worden de oude platen weggehaald, komt er een nieuwe fundering en wordt er stabiele verharding gestort. Voor de afwerking worden er betonplaten afgeschraapt voor nivellering en nieuwe voegvulling en bitumen gelegd voor de waterdichtheid.

De werken worden uitgevoerd in 3 fasen:

Fase 1 - Cleydaallaan:

De werken starten op maandag 10/6 en eindigen woensdag 10/7. Gedurende deze periode wordt de Cleydaellaan afgesloten vanaf de Helststraat tot aan de Antwerpsesteenweg. Er wordt een omleiding voorzien langs de Helststraat.

Fase 2 - Reetsesteenweg:

In deze fase wordt de weg aangepakt vanaf het kruispunt Piertstraat tot aan de grens met Rumst. De werken starten op maandag 5/8 en eindigen zaterdag 31/8. Tijdens de eerste dagen van deze werken wordt deze zone afgesloten voor het oppersen van de betonplaten. Er wordt een omleiding voorzien via de Oever (Kontich). De resterende dagen wordt er met verkeerslichten gewerkt waarbij de rijweg langs één kant toegankelijk is.

Fase 3 - Reetsesteenweg:

In deze fase wordt de weg aangepakt vanaf het kruispunt Pierstraat tot aan het kruispunt Langlaarsteenweg / Kapellestraat. De werken starten op dinsdag 29/10. Eind november zouden ze afgerond zijn. De weg wordt enkele dagen afgesloten voor het oppersen van de betonplaten. Afhankelijk van waar er gewerkt wordt, voorzien we een omleiding via Oever (Kontich) of via Oever / Kleistraat en Pierstraat / Boomsesteenweg. De resterende dagen wordt er met verkeerslichten gewerkt waarbij de rijweg nog langs één kant toegankelijk is. In deze fase worden een aantal betonplaten van de fietspaden ook hersteld.

Om de impact op het verkeer zoveel mogelijk te beperken, worden deze werken uitgevoerd in 3 fases en zoveel mogelijk tijdens de vakantieperiodes. Bij het afsluiten van de weg zal enkel het plaatselijk verkeer nog doorgang krijgen om tot de woning te geraken. De afspraken van de werken worden nog meegedeeld aan de plaatselijke bewoners door de aannemer Soga. 

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de dienst openbare werken, 03 887 84 76 of openbarewerken@aartselaar.be.