Coronaveilig organiseren | Update 04/03/2022

De overheid werkt met een coronabarometer. De kleur van de barometer bepaalt welke coronaregels er van kracht zijn. 

Maandag 07/03 schakelen we over naar code 'GEEL'.

Dit is goed nieuws want dit betekent dat de meeste COVID-regels wegvallen & dat er terug onbezorgder activiteiten kunnen georgansieerd worden.

 

Er zijn 3 verschillende barometers: horeca, publieksevenementen en vrijetijdsactiviteiten. Voor elke barometer zijn er voor de fases rood, oranje en geel een set van coronaregels uitgewerkt.

Hieronder vind je een schematisch overzicht van de 3 barometers en de bijbehorende regels in de verschillende fasen. Vanaf maandag 07/03/22 gelden voor alle barometers de regels in fase 'GEEL'.

Code 'GEEL' kort samengevat:

  • Geen CST meer verplicht
  • Geen mondmasker meer verplicht (excl. openbaar vervoer & zorginstellingen)
  • Geen publieksbeperking
  • Geen sluitingsuur
  • Wel nog aandacht monitoring luchtkwaliteit & voorzien van voldoende ventilatie
Onder de barometer 'Publieksevenementen' vallen zowel evenementen die openstaan voor een breed publiek als privéfeesten (baby-borrels, familiefeesten,...).
Er wordt in de verschillende fasen onderscheid gemaakt tussen dynamisch & niet-dynamisch publiek. Met dynamisch bedoelt men rondlopend publiek, dat sterk met elkaar interageert & geen afstand kan houden (staande concerten, beurzen, dansfeest,...)
Barometer: publieksevents en privefeesten
De barometer 'vrijetijdsactiviteiten'  is van toepassing op 'gesloten verenigingsactivteiten' zoals bestuursvergaderingen, workshops, repetities, sportactiviteiten, jeugdwerkkampen, stages, wekelijkse bijeenkomsten,..
Barometer: Vrije tijdsactiviteiten
De Horeca-barometer is van toepassing voor horeca-zaken, maar ook 'publieksevenementen' & 'vrijetijdsactiviteiten' waarop er drank en/of eten wordt geserveerd.
Barometer:Horeca

 

 

Contactinformatie